NEVEROVATNE VESTI STIŽU IZ ŠPANIJE! U poslednja 24 sata desilo se nešto što svima vraća nadu!
Koronavirus/ilustracija, Foto: EPA / NACHO IZQUIERDO

EPIDEMIJA SE STIŠAVA

NEVEROVATNE VESTI STIŽU IZ ŠPANIJE! U poslednja 24 sata desilo se nešto što svima vraća nadu!

Mlađi od 14 godina mogu danas pre podne da izađu na vazduh prvi put u šest nedelja, uz pratnju jednog odraslog i samo na jedan sat...

Objavljeno:

U Španiji je u poslednja 24 časa umrlo 288 ljudi od korona virusa, što je najniža cifra od 20. marta, saopštilo je danas ministarstvo zdravlja. Ukupno je u zemlji od Kovida-19 umrlo 23.190 ljudi. Španija ima najveći broj umrlih posle SAD i Italije, ali je počela da ublažava mere izolacije dozvoljavajući izlazak dece.

Mlađi od 14 godina mogu danas pre podne da izađu na vazduh prvi put u šest nedelja, uz pratnju jednog odraslog i samo na jedan sat.

Starijim od 14 godina dozvoljen je izlazak pod istim uslovima kao odraslim, odnosno, mogu da idu da kupe hranu ili prošetaju psa. Ni oni ni odrasli neće dugo čekati pre nego što im bude dozvoljeno da se prošetaju ili da se bave nekim sportom, to je predviđeno od 2. maja ako zaraza nastavi da usporava, rekao je juče premijer Pedro Sančes.

Zdravstvene vlasti smatraju da su prešli vrhunac pandemije 2. aprila, kada je zabeleženo 950 umrlih u jednom danu. Broj onih koji su ozdravili od korona virusa je porastao na 98.731.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.