OGLASIO SE KIM-DŽONG-UN! Nakon što su ga proglasili mrtvim, uradio je ovo!
Kim Džong-Un, Foto: EPA/YONHAP

objasnio sve

OGLASIO SE KIM-DŽONG-UN! Nakon što su ga proglasili mrtvim, uradio je ovo!

Kako se navodi, Kim Džong-Un se zahvalio radnicima koji se bave „obnovom idealnog socijalističkog sela“, i dodaje se da je pismo napisao lično on...

Objavljeno: 11:01h

Predsednik Severne Koreje, Kim Džong-Un poslao je pismo radnicima koji rade na jednom od najvažnijih građevinskih projekata u toj zemlji, posle spekulacija u stranim medijima da je preminuo ili da je u teškom zdravstvenom stanju.

U pojedinim svetskim medijima pokrenute su glasine o Kimovom zdravstvenom stanju, zbog navodnih informacija da je preminuo ili da je u teškom stanju usled operacije srca, ali su severnokorejske državne novine „Rodong šinmun“ objavile da je poslao pismo radnicima koji grade Samdžijon siti, prenosi „Russia today“.

Kako se navodi, Kim Džong-Un se zahvalio radnicima koji se bave „obnovom idealnog socijalističkog sela“, i dodaje se da je pismo napisao lično on. Inače, taj građevinski projekat je obnova rodnog sela Kimovog oca, nekadašnjeg lidera Severne Koreje Kim Džong Ila.

foto: Twitter printscreen

Projekat se izvodi na obroncima planine Pektu, koja se u Severnoj Koreji smatra svetom, koju Kim Džong Un često obilazi.

Kimovo pismo, kao i navodi da je pisao „stranim državnicima“, dolaze posle glasina o njegovom teškom zdravstvenom stanju, koje su negirane u pojedinim medijima iz Kine, Južne Koreje, a za koje je čak i američki predsednik Donald Tramp rekao da nisu potvrđene i da ne veruje u njih.

​Glasine o lošem zdravstvenom stanju Kim Džong Una pokrenule su vesti da je severnokorejski lider propustio proslavu rođendana svog dede Kim Il Sunga 15. aprila.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Sputnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.