KOMŠIJE TRAŽILE DA ISTERAJU DOKTORE IZ NJIHOVE ZGRADE: Skandal epskih razmera, oglasio se i zamenik gradonačelnika!
Italija u doba korone, Foto: Youtube printscreen/CNBC television, Ilustracija

STRAŠNO!

KOMŠIJE TRAŽILE DA ISTERAJU DOKTORE IZ NJIHOVE ZGRADE: Skandal epskih razmera, oglasio se i zamenik gradonačelnika!

Ljudska grozota ne poznaje granice

Objavljeno:

Pismo stanara zgrade u centru Pordenone na severu Italije koje su uputuli zameniku gradonacelnika i Upravi za Zdravstvo Friulija, izazvalo je opšti bes, jer stanari traže od vlasti da promene odluku vlasnika stana koji je svoj stan besplatno ustupio medicinskom osoblju u vreme epidemije koronavirusa i da se proveri njihovo zdravstveno stanje.

U Pordenonu 25 vlasnika dalo je vlastima svoje stanove besplatno za stanovanje profesionalcima koji ce doći u grad da pomognu bolnicama za vreme epidemije koronavirusa.

Zamenik gradonačelnika Elidza Grico, kaže da je dobio napad besa kada je pročitao pismo. Odgovorio je oštro i potpisnicima pisma zapretio i tužbom ukoliko se neko usudi da javno obavi zdravstveno stanje radnika koji će useliti u stan.

- Ljut sam i, verujem, da je ovo jedinstveni slučaj gđe se sukobljava spremnost mnogih građana da besplatno stave na raspolaganje slobodne stanove lekarima i medicinskim sestrama, koji će doći u Pordenone da pomognu kolegama u bolnicama, a s druge strane su oni koji se brinu samo za sebe - rekao je Grico.

- I meni je bilo mučno zbog tog pisma, posebno jer potpisnici traže od nas da im unapred saopštimo stanje zdravlja osobe koja će biti smeštena u taj stan, što je protivzakonito. Je li to zahvalnost onima koji se žrtvuju bi se spasili žživot drugih?Srećom, većina ljudi iz Pordenonea, čak i u ovoj situaciji, pokazala je da ima ogromno srce - rekao je predsednik udruzenja medicinskih sestara Pordenone.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.