KO IZAĐE BEZ MASKE NA ULICU PLAĆA KAZNU! Zabranjeno i grupisanje!
Nošenje maski nije obavezno u privatnim kućama, Foto: Samo Novi Sad

koronavirus

KO IZAĐE BEZ MASKE NA ULICU PLAĆA KAZNU! Zabranjeno i grupisanje!

Nošenje zaštitne opreme je obavezna u svim javnim zatvorenim prostorima

Objavljeno:

Građani Severne Makedonije u obavezi su da nose zaštitnu opremu, odnosno maske u cilju zaštite od širenja virusa Kovid-19, prenosi portal Plusinfo.

Kako navodi ovaj portal, oni građani koji ne nose prvo će biti opominjani, a nakon toga će biti kažnjeni ukoliko ne poštuju ovu meru.

Ova mera, kako kažu iz makedonskog Ministarstva zdravlja, je ključna u prevenciji od širenja korona virusa.

Nošenje zaštitne opreme je obavezna u svim javnim zatvorenim prostorima, kao i u javnom prevozu, marketima, bankama, poštama, ambulantama, bolnicama, institucijama i otvorenim prostorima gde ne postoju mogućnost za distanciranje od dva metara.

Nošenje maski nije obavezno u privatnim kućama, dvorištima ili terasama, u vožnji bicikla ili kretanju na otvoreno uz distance od dva metara.

Ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filipče saopštio je da život neće biti isti i nakon ukidanja restiktivnih mera, sve dok se ne pronađe vakcina za virus Covid-19.

Kako je naveo, očekuje se ponovno pojavljivanje virusa na jeseni, te kaže da će biti drugačija organizacija kod brojnih životnih procesa.

"Život neće biti ist kao što je bio. Ne samo kod nas, nego i u svetu. Svaka država ima svoje specifičnosti, ali univerzalne mere ostaju, da to je da se održava fizička distanca, da se nose maske i da nema grupisanje", rekao je Filipče.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.