MILIJARDERI KOJI SU TOKOM KORONE UVEĆALI SVOJE BOGATSTVO! Čekajte da čujete kako su to uspeli
Džef Bezos, Foto: Profimedia

JOŠ BOGATIJI

MILIJARDERI KOJI SU TOKOM KORONE UVEĆALI SVOJE BOGATSTVO! Čekajte da čujete kako su to uspeli

U periodu između 1. januara i 10. aprila, bogatstvo 34 najbogatije osobe u SAD poraslo je za desetine miliona dolara, navodi se u izveštaju

Objavljeno:

Bogatstvo američkih milijardera, među kojima su osnivač Amazona Džef Bezos i direktor Tesle Ilon Mask, povećalo se tokom pandemije korona virusa za skoro 10 odsto, navodi se u izveštaju Instituta za političke studije (IPS) u Vašingtonu.

U periodu između 1. januara i 10. aprila, bogatstvo 34 najbogatije osobe u SAD poraslo je za desetine miliona dolara, navodi se u izveštaju.

Procena bogatstva najbogatijih Amerikanaca sprovedena je u kada se u toj zemlji više od 26 miliona ljudi prijavilo za nadoknadu za nezaposlene.

Dok se ekonomija u globalu suočava sa recesijom, tehnologija i platforme kao što je Zoom doživele su procvat zbog korišćenja video razgovora i rada na daljinu u vreme samoizolacije, što je donelo zaradu vlasnicima tih kompanija, navodi Rojters.

Prema IPS-u, bogatstvo osam od tih milijardera, među kojima su Bezos, Mask i osnivač platforme za video konferencije Zoom Erik Juan, poraslo je za milijardu dolara.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.