RUSI POVUKLI POTEZ O KOJEM PRIČA CEO SVET! Da li je moguće da su ovo uradili?
U Siriiji, Foto: AP

ODLUČILI

RUSI POVUKLI POTEZ O KOJEM PRIČA CEO SVET! Da li je moguće da su ovo uradili?

U sirijskoj provinciji Raka uskoro će se pojaviti ruska vazduhoplovna baza, koju će deliti ruske i sirijske vazduhoplovne snage

Objavljeno:

Vazduhoplovna baza će omogućti pružanje bolje vazdušne podrške vladinim snagama.

Ruska baza

U sirijskoj provinciji Raka uskoro će se pojaviti ruska vazduhoplovna baza, koju će deliti ruske i sirijske vazduhoplovne snage.

Predstavnici sirijske i ruske vojske nedavno su obišli područje južno od grada Madana (50 km jugoistočno od administrativnog centra provincije Raka) i osmotrili buduću lokaciju nove baze.

To je preneo sirijski portal Step News pozivajući se na izvor iz Nacionalnih odbrambenih snaga (provladine milicije) Arapske Republike.

Izgradnja piste i heliodroma u tom području osmišljena je tako da obezbedi neprekidno snabdevanje vazdušnom i logističkom opremom vazdušne oblasti koje sirijska vojska kontroliše.

Vazdušna podrška

Pored toga, vazduhoplovna baza će omogućti pružanje bolje vazdušne podrške vladinim snagama koje deluju u regionu.

Nedavno je područje južno od Madana postalo opasno za kretanje zbog aktiviranja preostalih militanata terorističke grupe Daeš.

Da podsetimo, Rusija je prošle jeseni zauzela nekoliko baza i uporišta američkih oružanih snaga na severoistoku Sirije, koje je američka vojska užurbano napustila nakon što je Turska pokrenula operaciju „Izvor mira“, prenosi Webtribune.rs.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.