SLUČAJ DEČAKA (9) IZ FRANCUSKE ZAPANJIO LEKARE: Posle ovoga, ništa više neće biti isto
Koronavirus/ilustracija, Foto: AP, Ilustracija

FENOMEN

SLUČAJ DEČAKA (9) IZ FRANCUSKE ZAPANJIO LEKARE: Posle ovoga, ništa više neće biti isto

Iako je bio u kontaktu sa više od 170 osoba, devetogodišnjak s istoka Francuske zaražen novim korona virusom nije ga nikome preneo

Objavljeno:

Dečak je, što je zanimljivo, pokazivao respiratorne simptome, a i njegovi roditelji naknadno su pokazivali znakove bolesti poput gripa, no korona virus nisu dobili.

Iako je bio u kontaktu sa više od 170 osoba, devetogodišnjak s istoka Francuske zaražen novim korona virusom nije ga nikome preneo.

Zanimljivo je to otkriće koje baca novo svetlo na mere suzbijanja zaraze bolešću COVID-19, posebno one koje se odnose na nužnost socijalne distance.

Dečak je među onim zaraženima u krugu preduzetnika Stiva Volša, koji je potvrđeno pozitivan na virus nakon što je prisustvovao poslovnom sastanku u Singapuru. Nakon toga je muškarac, s još desetak Britanaca, uživao u francuskom skijaškom resortu Contamines-Montjoie. Ne znajući da ima virus, odleteo je u London.

Većina gostiju apartmana zaražena je, no istraga francuskih javnozdravstvenih vlasti pokazala je da devetogodišnjak koji je dobio virus nije nikome preneo zarazu, iako je bio u kontaktu s najmanje 172 osobe. Iz mera predostrožnosti svi su stavljeni u karantin. Dečak je, što je zanimljivo, pokazivao respiratorne simptome, a i njegovi roditelji naknadno su pokazivali znakove bolesti poput gripa, no korona virus nisu dobili.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Mediji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.