NAJGORE MASOVNO UBISTVO U ISTORIJI KANADE! Mučni detalji masakra: Verujemo da ima još žrtava u ostacima kuća
ilustracija, Foto: Printscreen

nezapamćeni horor u kanadi

NAJGORE MASOVNO UBISTVO U ISTORIJI KANADE! Mučni detalji masakra: Verujemo da ima još žrtava u ostacima kuća

Započeo je svoj četvoročasovan teror oko 22:00

Objavljeno:

U ponedeljak su se pojavili grozni detalji o najgorem masovnom ubistvu u Kanadi u istoriji - uključujući i to kako je napadač prvo ubio svoju bivšu i novog dečka, a zatim izvukao Mauntija (kraljevska konjička policija Kanade) iz automobila i pogubio je.

Policija je saopštila da će broj smrtnih slučajeva, kojih sada ima 18 godina, verovatno porasti jer je ubica, Gabriel Vortman, usput palio i kuće, piše New York Post.

- Verujemo da možda ima žrtava i dalje u ostacima kuća koje su izgorele do temelja - rekao je glavni nadređeni policijski oficir Mauntija Kris Leder.

Vortman - čiji je biznis bar privremeno zaustavljen pandemijom korona virusa - planirao je svoje divljanje do detalja, saopštile su vlasti. Započeo je svoju četvoročasovan teror oko 22:00. Navodno je prvo ubio svoju bivšu i njenog novog dečka.

Masovni ubica - koji je od srednje škole opsednut Kraljevskom kanadskom konjičkom policijom - nosio je uniformu RCMP-a i vozio se oko sedišta službe u automobilu policajca tokom dela njegove opsade, saopštili su zvaničnici.

Komšije Vortmana u seoskom gradu Portapike rekli su da je ludak milioner koji se borio sa alkoholom. Čini se da je ubica započeo pir motivisano, a onda nastavio nasumično da divlja. Vlasti su rekle da se te noći vozio kucajući na vrata stanovnika i zaustavljao automobile tražeći nove žrtve.

S obzirom na uniformu policajca, Vortmanove žrtve - od kojih je većina bila u karantinu u svojim domovima zbog korona virusa – su mu otvarale vrata. Ubio je majku i oca pred decom, rekao je policijski izvor.

Uključili su i policajku RCMP-a Hejdi Stivenson, 23, koja je u jednom trenutku uletela kolima u Vortmanovo vozilo kako bi ga pokušala zaustaviti.

- Vortman (51) joj je potom ispalio u grudi gomilu metaka - rekao je izvor. Zatim ju je izvukao iz automobila i pogubio je, uzeo joj pištolj i, zapalio njegov automobil i odvezao njen, rekao je izvor.

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.