DRŽE NAROD U KARANTINU VEĆ MESEC DANA, A ONI IH OBOŽAVAJU: Lepa premijerka i zgodni doktor su heroji ove zemlje!
U isto vreme, Blumfild - vitki, plavokosi lekar srednjih godina s naočarima - neočekivano je postao predmet obožavanja u digitalnom svetu, Foto: Printscreen

koronavirus

DRŽE NAROD U KARANTINU VEĆ MESEC DANA, A ONI IH OBOŽAVAJU: Lepa premijerka i zgodni doktor su heroji ove zemlje!

Premijerka neće imati sasvim lak zadatak, budući da ponovo treba pokrenuti nacionalnu ekonomiju

Objavljeno:

Premijerka Novog Zelanda Džasinda Ardern i prvi čovek zdravstvenog sistema te zemlje Ešli Blumfild uživaju veliku podršku tamošnje javnosti zbog uspeha u upravljanju krizom izazvanom koronavirusom.

Podrška nije izostala ni kada su ove sedmice najavili odlaganje ublažavanja veoma restriktivnih mera ograničenja kretanja i izolacije - stanovništvo, koje najvećim delom boravi u svojim kućama već mesec dana, odgovorilo je pozitivnim porukama na društvenim mrežama, javlja Rojters.

foto: Printscreen

Na Novom Zelandu dosad je zabeleženo 1.445 slučajeva COVID-19, dok je broj preminulih 13, a Ardenova je najavila da će ublažavanje mera uslediti od 27. aprila.

Ipak, u narednim mesecima, kako navodi Rojters, premijerka neće imati sasvim lak zadatak, budući da ponovo treba pokrenuti nacionalnu ekonomiju i otvoriti radna mesta za one koji su tokom krize ostali bez posla, a u septembru slede izbori.

Ali, barem za sada, njen liberalan način upravljanja zemljom i saosećanje koje pokazuje prema sunarodnicima ubiru pohvale i u drugim delovima sveta, a neki je nazivaju "antitrampovskim liderom".

foto: Printscreen

U isto vreme, Blumfild - vitki, plavokosi lekar srednjih godina s naočarima - neočekivano je postao predmet obožavanja u digitalnom svetu, pa tako na internetu veliki broj pregleda beleže različiti sadržaji načinjeni njemu u čast, uključujući i ljubavne pesme, a pojavile su se i majice na kojima piše da su Blumfild i Ardern "novozelandski kralj i kraljica karantina".

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.