UHAPSIĆU TI MAMU I TATU, AKO NE SKLONIŠ TO! Policajac pretio devojčici, zbog objave da ima koronu!
ilustracija, Foto: Profimedia

strašne pretnje

UHAPSIĆU TI MAMU I TATU, AKO NE SKLONIŠ TO! Policajac pretio devojčici, zbog objave da ima koronu!

Amiah je izbrisala post, kao i jedan od ranijih

Objavljeno:

Devojčica je tužila šerifa okruga Market u četvrtak, nakon što je pretio da će nju ili njenu porodicu odvesti u zatvor zbog posta na Instagramu jer je napisala da veruje da je zaražena koronavirusom.

U tužbi, podnesenoj saveznom sudu u Milvokiju uz pomoć konzervativnog Instituta za zakon i slobodu Viskonsin, tvrdi se da je pretnja zatvorom prekršila pravo tinejdžerke na slobodu govora. Slučaj postavlja pitanja o zaštiti prvog amandmana usred pandemije.

Amiah Kohon je u martu otputovala na prolećni odmor na Floridu sa bendom Vestfild Eria Haj Skul. Studenti su se vratili u Viskonsin 15. marta, ranije nego što je bilo planirano, zbog epidemije koronavirusa.

Četiri ili pet dana kasnije, Amiah se razbolela i na kraju je imala problema sa disanjem. Odvedena je u bolnicu tokom naredne nedelje. Ona je 25. marta testirana negativno na koronavirus, ali lekari su joj rekli da verovatno ima bolest, ali da je prekasno testirana da bi dobila pozitivan rezultat, navodi se u tužbi.

Na Instagramu je objavila tri poruke o svojoj situaciji - jedna u kojoj je rekla da se neće vratiti u školu neko vreme jer ima koronavirus, jedna kaže da će možda morati da ostane u hitnoj, a trećnoj nosi masku sa kiseonikom.

"Još uvek sam na lečenju, ali pobedila sam koronavirus. Ostanite kod kuće i budite sigurni", napisala je u poslednjem postu.

27. marta šerif Kameron Klamp posetio je njen dom i rekao njenom ocu Ričardu Kohunu da mu je šerif Džozef Konrat rekao da izbriše poslednji post na Instagramu ili će "početi da vodi ljude u zatvor", navodi se u tužbi. Klamp je rekao da se i porodica može uhapsiti zbog njenog ponašanja.

Klamp je rekao Kohonu da je šerif želeo se post ukloni jer u okrugu u to vreme nije bilo potvrđenih slučajeva koronavirusa. Rekao je da je delimično postupio po žalbi školskih vlasti, prema tužbi.

Amiah je izbrisala post, kao i jedan od ranijih.

Treći post automatski je obrisan nakon 24 sata.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.