PUTIN O KORONI REKAO NEŠTO ŠTO JE UZDRMALO SVET: Ovo je pravo stanje u Rusiji!
Foto: Epa / Michael Reynolds

sve je pod kontrolom

PUTIN O KORONI REKAO NEŠTO ŠTO JE UZDRMALO SVET: Ovo je pravo stanje u Rusiji!

Prema njegovim rečima, virus se širi ne samo u Moskvi koja se prva suočila sa njim, već je ušla i u druge regione Rusije

Objavljeno:

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da se nastavlja širenje epidemije virusa Kovid-19, ali da je stavljen pod kontrolu.

On je to rekao na sastanku sa ekspertima povodom situacije sa novim virusom i istakao da se vrhunac pandemije tek očekuje, zbog čega treba uraditi sve da bude što bezbolniji, prenosi portal Sputnjik.

"Zaključci potvrđuju da u celini uspevamo da rešimo zadatke u prvoj fazi borbe protiv epidemije - da usporimo njeno širenje. Međutim, to ni u kom slučaju ne treba da nas umiri. Vrhunac epidemije je tek pred nama i sada treba da uradimo sve smanjimo period kada će se beležiti najveći broj zaraženih", rekao je Putin.

Prema njegovim rečima, virus se širi ne samo u Moskvi koja se prva suočila sa njim, već je ušla i u druge regione Rusije, ističući da su neradni period (do 1. maja), brojne mere karantina i usvojena pravila samoizolacije omogućili da se uspori širenje virusa u Rusiji i prilagodi zdravstveni sistem.

On se složio sa idejom da bi odmah nakon pravljenja vakcine protiv virusa trebalo najpre vakcinisati medicinsko osoblje.

"Mislim da se to samo po sebi podrazumeva. Prvo se moraju zaštiti zdravstveni radnici, jer su oni na prvim linijama", rekao je Putin.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.