NAJVEĆI MASAKR U ISTORIJI KANADE: Zubar maskiran u policajca ubio 16 ljudi, monstrum na kraju platio glavom (VIDEO)
Stravične scene u Kanadi, Foto: Profimedia

HOROR

NAJVEĆI MASAKR U ISTORIJI KANADE: Zubar maskiran u policajca ubio 16 ljudi, monstrum na kraju platio glavom (VIDEO)

Među žrtvama je i policajka

Objavljeno: 07:07h

Najmanje 17 osoba, uključujući i napadača, poginulo je u oružanom napadu na istoku Kanade, a među žrtvama je i pripadnica policije, saopštili su zvaničnici.

Oni su naveli da je mrtav i osumnjičeni za napad u pokrajini Nova Škotska, 51-godišnji Gabrijel Vortman kog je policija pronašla na benzinskoj pumpi.

On je bio maskiran u policajca.

Policija je navela da je "više od 10 ljudi ubijeno" i da veruju "da je jedna osoba koja se sama kretala severnim delom pokrajine odgovorna za sva ubistva". Kasnije je pronađeno još žrtava napada, pa se veruje da je konačan broj 17 ljudi, uključujući i Vortmana

Poginula je pripadnica policije Hajdi Stivenson, majka dvoje dece s 23-godišnjim iskustvom, a jedan policajac je ranjen.

Policija nije saopštila motiv napada.

Incident je počeo u malom, ruralnom mestu Portapik.

Meštani su prijavili i nekoliko požara u zgradama, što policija za sada nije potvrdila.

Ovo je najkrvaviji napad u istoriji Kanade.

Sve je počelo oko pola sata pred ponoć, kada je kanadska policija odgovorila na žalbu da se "čuju pucnjevi" u gradiću Portapik. Policajci su na licu mesta pronašli leševe, ali ubice nije bilo. Oni su odmah izdali nalog za potragu za ubicom, i stotine policajaca je krenulo u veliku potragu. Uskoro su se uključili i helikopteri.

Objavljeno je da je osumnjičeni za masakr Gabrijel Vortman (51) iz Portapika, koji je radio kao zubar u obližnjem gradiću Dartmutu.

On je svoj auto maskirao u policijski auto, a nosio je i policijsku uniformu, što je dokaz da je pripremao ovaj masakr.

Njegov motiv još nije poznat, ali policija veruje da je poznavao svoje prve žrtve, a da je kasnije samo nastavio da ubija potpune neznance, bez plana.

Potera za Vortmanom se odvijala po auto-putevima provincije Nova Škotska, i završila se 35 kilometara severno od grada Halifaksa, na jednoj benzinskoj pumpi.

Posle razmene rafala sa policijom, Vortman je prvo proglašen "uhvaćenim", a zatim je saopšteno da je "preminuo". Policija nije izdavala dodatne detalje.

Hajdi Stivenson, policajka i majka dvoje dece, ubijena je u razmeni vatre sa Vortmanom, a još jedan policajac je u bolnici sa teškim povredama.

Još 15 ljudi, pored napadača i policajke, poginulo je u ovom napadu, ali njihovi identiteti još nisu saopšteni.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.