SLEDI NAM PAKAO! Naučnici predviđaju - na leto ima da se pržimo i mi i koronavirus!
Leto, ilustracija, Foto: EPA/Marcial Guillen

ima da žari

SLEDI NAM PAKAO! Naučnici predviđaju - na leto ima da se pržimo i mi i koronavirus!

To mogu biti i dobre vesti, ako uzmemo u obzir činjenicu da preliminarni rezultati eksperimenata sprovedenih u američkoj državnoj laboratoriji pokazuju da virus korona ne može dugo da preživi na visokim temperaturama

Objavljeno:

Američki naučnici Nacionalne uprave za okeane i atmosferu objavili su da postoji čak 75 odsto šanse da 2020. godina bude najtoplija na planeti Zemlji u istoriji merenja.

Na ovo ukazuje i podatak da su prva tri meseca bila toplija samo 2016. kada je zabeležen jak uticaj fenomena "El Ninjo", koji zagrevanjem Pacifika utiče na globalni temperaturni prosek.

"El Ninjo" ove godine nije toliko jak, a februar i mart su ipak bili najtopliji u istoriji, navodi se u istraživanju.

​Naučnici upozoravaju da je dugoročan trend zagrevanja posledica emisija gasova staklene bašte usled sagorevanja fosilnih goriva i da će, čak i da ne bude najtoplija, 2020. skoro sigurno biti među pet najtoplijih godina ikada.

To mogu biti i dobre vesti, ako uzmemo u obzir činjenicu da preliminarni rezultati eksperimenata sprovedenih u američkoj državnoj laboratoriji pokazuju da virus korona ne može dugo da preživi na visokim temperaturama i u sezoni visoke vlažnosti, kao i da ga brzo uništava sunčeva svetlost.

Bonus video:

(Espereso.rs/Srbija danas)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.