PREMIJER HITNO NALOŽIO! Vojska odmah da krene u borbu protiv korone tamo gde je najteže
Cilj ove mere je pomoć malim i srednjim preduzećima koja se ne kvalifikuju za programe pružanja pomoći, Foto: EPA/TATYANA ZENKOVICH

koronavirus

PREMIJER HITNO NALOŽIO! Vojska odmah da krene u borbu protiv korone tamo gde je najteže

Premijer je najavio da će sa 500 miliona dolara pomoći sektoru umetnosti, kulture i sporta

Objavljeno: 22:29h

Kanadski premijer Džastin Trudo saopštio je danas da će 125 vojnika pomoći provinciji Kvebek, teško pogođenoj korona virusum.

Trudo je u svom dnevnom brifingu za novinare rekao da ovi pripadnici Kanadskih oružanih snaga imaju medicinsku obuku.

"Nastavljamo da sarađujemo sa vladom Kvebeka na pronalaženju drugih načina da ih podržimo, uključujući Crveni krst i specijalizovane volontere u zdravstvu Kanade", dodao je Trudo.

Izvor kanadske vlade rekao je da se više od 2.000 ljudi prijavilo i da su spremni da volontiraju u Kvebeku, gde je korona pogodila više domova za stare.

Trudo je, takođe, najavio da će Otava osloboditi milijardu dolara dodatnih sredstava namenjenih agencijama za regionalni razvoj.

Cilj ove mere je pomoć malim i srednjim preduzećima koja se ne kvalifikuju za programe pružanja pomoći, poput subvencija na plate.

Premijer je najavio da će sa 500 miliona dolara pomoći sektoru umetnosti, kulture i sporta.

Kanada planira da uloži 1,7 milijardi dolara za finansiranje dekontaminacije napuštenih naftnih bušotina, kako bi zadržala radna mesta u energetskom sektoru i stvorila nova.

Prema poslednjim informacijama, Kvebek ima 15. 857 potvrđenih slučajeva korona virusa i 630 preminulih, a polovina smrtnih ishoda vezana je za domove za stare, kao i u celoj Kanadi.

Kanada je na današnji dan zabeležila 27.036 potvrđenih slučajeva korona virusa i 952 smrtna ishoda.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.