NAJJAČA PORUKA ANGELE MERKEL U DOBA PANDEMIJE: Ovo je direktno na račun TRAMPA!
Angela Merkel, Foto: Youtube printscreen

osudila trampa

NAJJAČA PORUKA ANGELE MERKEL U DOBA PANDEMIJE: Ovo je direktno na račun TRAMPA!

Mnogi svetski lideri su osudili odluku američkog predsednika Donalda Trampa da suspenduje finansiranje SZO

Objavljeno:

Nemačka kancelarka Angela Merkel istakla je potrebu za razvijanjem većeg stepena međunarodne saradnje u borbi protiv epidemije korona virusa i izrazila punu podršku radu Svetske zdravstvene organizacije nakon najave Vašingtona da će joj suspendovati dalje finansiranje, izvestio je Rojters.

Mnogi svetski lideri su osudili odluku američkog predsednika Donalda Trampa da suspenduje finansiranje SZO u jeku globalne krize u kojoj je do sada potvrđeno više od 2,1 miliona slučajeva kovida-19 i skoro 150.000 preminulih.

"Nemačka kancelarka je istakla da se snažnom i koordinisanom međunarodnom saradnjom može odgovoriti na izazove pandemije i izrazila punu podršku SZO", saopštio je u četvrtak njen predstavnik Štefan Zajbert.

Nemački šef diplomatije Hajko Mas takođe je podržao SZO i ocenio da je u ovom trenutku besmisleno osporavati značaj i sposobnost te organizacije da deluje.

Merkelova je takođe pozdravila predlog Evropske komisije o održavanju donatorske k videoonferencije za pomoć afričkim zemljama, istakavši da zemlje članice G7 imaju posebnu odgovorst prema afričkim državama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.