MEDICINSKO OSOBLJE U OVOJ BOLNICI SUSPENDOVANO! Nisu hteli da pruže pomoć obolelima! Razlog su maske!
Kako prenosi AP, uprava im nije obezbedila takve maske, Foto: Printscreen

koronavirus

MEDICINSKO OSOBLJE U OVOJ BOLNICI SUSPENDOVANO! Nisu hteli da pruže pomoć obolelima! Razlog su maske!

Prema zvaničnim uputstvima, maske tipa N95 nisu propisane kao obavezne za pružaoce nege obolelima od korona virusa

Objavljeno: 18:51h

Deset medicinskih sestara i tehničara jedne bolnice u kalifornijskom gradu Santa Monika suspendovano je zbog toga što su odbili da bez zaštitnih maski tipa N95 pružaju negu obolelim od korona virusa.

Kako prenosi AP, uprava im nije obezbedila takve maske, tvrdeći da su nepotrebne, a dan pošto je prošle sedmice na jednom od odeljenja virusom KOVID-19 zaražena medicinska sestra, lekari su tokom vizita pitali medicinske sestre i tehničare zašto ne nose maske tipa N95.

Stotine medicinskih radnika u SAD tvrde da su bili suočeni sa zahtevom da rade bez adekvatne zaštite, a neki od njih se pridružuju sindikalnim protestima, podnose formalne pritužbe, ili kupuju ili čak sami prave zastitnu opremu.

Prema zvaničnim uputstvima, maske tipa N95 nisu propisane kao obavezne za pružaoce nege obolelima od korona virusa, ali mnoge bolnice se za to sredstvo odlučuju kao dodatnu meru zaštite.

U saopštenju, bolnica o kojoj je reč navela je da svim medicinskim sestrama i tehničarima koji brinu o obolelima od KOVID-19 od utorka obezbeđuje maske tog tipa, kao i onima koji čekaju rezultate testiranja, ali nije želela da da komentar o suspenziji dela personala.

Međutim, kako navodi AP, zaražena medicinska sestra izjavila je da je, na pitanje zašto lekari nose takve maske a medicinske sestre i tehničari ne, dobila odgovor da su, po propisima, hirurške maske dovoljna zaštita.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.