KAZNE PUNE DRŽAVNU KASU: Zbog nepoštovanja zabrane kretanja zarada i do milion evra!
Kazne se uglavnom odnose na nepoštovanje pravila o zabrani putovanja, Foto: EPA / OLIVIER HOSLET

koronavirus

KAZNE PUNE DRŽAVNU KASU: Zbog nepoštovanja zabrane kretanja zarada i do milion evra!

Prošle nedelje je 2.800 počinilaca pristalo da bez dodatnog procesuiranja plati kazne u visini od ukupno 640.000 evra

Objavljeno:

Belgijske vlasti očekuju de će tokom sledeće nedelje visina novčanih kazni izrečenih zbog kršenja restriktivnih mera tokom pandemije COVID19 preći milion evra.

Do sada je u Belgiji, ne računajući prethodni uskršnji vikend, izrečeno 16 hiljada novčanih kazni zbog kršenja pravila o ograničavanju kretnja i kontakata.

Prošle nedelje je 2.800 počinilaca pristalo da bez dodatnog procesuiranja plati kazne u visini od ukupno 640.000 evra.

Belgijske vlasti ukazuju na veliki broj kazni koji je uručen tom uskršenjeg vikenda i iznose očekivanje da će tokom nedelje još više građana prihvati opciju plaćanja kazni bez dodatnih troškova procesuiranja.

"Tako bi ukupna suma novčanih kazni izrečenih zbog kršenja vanrednih mera prešla milion evra sledeće nedelje", navode u belgijskom tužilaštvu.

Od kada su belgijske Federalne vlasti uvele mere ograničavajna kontakata i kretanja u cilju suzbijanja koronavirusa, propisane su i kazne za kršenje tih mera koje idu i do 4 hiljade evra odnosno 3 meseca zatvora.

Kazne se uglavnom odnose na nepoštovanje pravila o zabrani putovanja i izazaka iz domova sem u slučaju kupovine namernica, lekova, pomoći starijima, suštinski važnog posla ili rekreacije.

U tužilaštvu navode da su kazne izricane i zbog ilegalnih okupljanja u barovima tokom mera restrikcije, kao i zbog ilegalne prodaje zaštitne medicinske opreme.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.