Pa ti prepisuj ako hoćeš: Kinezi zbog puškica šalju studente na robiju! (GIF)
Foto: AP

NEMA ŠALE

Pa ti prepisuj ako hoćeš: Kinezi zbog puškica šalju studente na robiju! (GIF)

Pored toga, studenti mogu da se suoče i sa zabranom polaganja drugih ispita na državnim obrazovnim institucijama na tri godine
Objavljeno: 17:43h

Tokom polaganja prijemnih ispita na fakultetima u Kini, studenti koji budu varali riyikuju da se nađu u zatvoru. Kineski mediji su objasnili da vlada u Pekingu pokušava da reši problem varanja na ispitima prilikom upisa na fakultete na kojima je velika konkurencija. Sumanuto: Studenti su uzeli jaje i najlon kesu, i izlegli pile! (VIDEO) Prema amandmanima krivičnog zakona oni koji budu koristili puškice ili na neki drugi način žele da varaju, mogu da budu osuđeni na kaznu zatvorom u maksimalnom trajanju od sedam godina.

foto: Giphy
Pored toga, studenti mogu da se suoče i sa zabranom polaganja drugih ispita na državnim obrazovnim institucijama na tri godine, preneo je Rojters.
foto: Giphy
- Obrazovni organi veruju da bi pretnjom oštrih kazni za one koji varaju na ispitima bila obezbeđena pravednost ispita, što se smatra važnim delom društvene pravde u kineskom društvu - objavio je popularni kineski tabloid "Global tajms".
foto: Giphy
Policija i kinesko Ministarstvo obrazovanja su više puta zahtevali od lokalnih vlasti da se ozbiljno pozabave ovim problemom, pa su pokrenute mere zabrane korišćenja bežičnih uređaja koji se koriste na ispitima, ali i protiv onih koji bi da polažu ispite za nekog drugog.
foto: Giphy
Prijemni ispiti za fakultete, čije polaganje u Kini počinje danas, predstavlja veliki stres za milione učenika koji se takmiče za ograničeni broj mesta na univerzitetima u toj zemlji.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.