U NOVEMBRU GLEDAMO OKRŠAJ BAJDENA I TRAMPA: Demokratski kandidat dobio podršku donedavnog rivala! (VIDEO)
Podržao rivala, Foto: Youtube printscreen

SANDERS POKLEKAO

U NOVEMBRU GLEDAMO OKRŠAJ BAJDENA I TRAMPA: Demokratski kandidat dobio podršku donedavnog rivala! (VIDEO)

Berni Sanders je odustao od daljeg nadmetanja

Objavljeno:

Nakon odsutajanja od dalje trke za predsedničku nominaciju Demokratske stranke, Berni Sanders je podržžao Džžo Bajdena kao kandidata koji možže da uđe u trku sa aktuelnim predsednikom Donaldom Trampom na predstojećim predsedničkim izborima u novembru, prenosi AP.

- Upućujem svoj apel svim Amerikancima, svim demokratama, svim nezavisnim glasačima i velikom broju republikanaca - da zajedno samnom podrže tvoju kandidaturu - izjavio je Sanders tokom virutelnog skupa sa Džžo Bajdenom.

Berni Sanders je odustao od daljeg nadmetanja zbog primetnog odsustva spremnosti progresivnih demokrata, od samog starta kampanje, da se podrži njegova kandidatura, a podrška doskorašnjem rivalu tumači se i kao odobravanje najavljene progresivne politike Džo Bajdena.

Istovremeno, Trampov izborni štab će, prema oceni analitičara, iskoristiti podršku doskorašnjeg rivala da Bajdena povežže sa Sandersovom politikom "demokratskog socijalizma" koja je ideološki neprihvatljiva opcija kako za republikance, tako i za brojne demokrate.

Ipak, Sandersovu podršku kandidaturi Džžo Bajdena mnogi tumače kao potez koji bi trebalo da sagradi porušene ideološke mostove i premosti nejedinstvo unutar Demokratske stranke koje je doprinelo izbornom fijasku Hilari Klinton na predsedničkim izborima 2016. godine.

Prema Sandersovim rečima, najveći prioritet demokrata je pobeda nad Trampom.

- Moramo Trampa učiniti predsednikom sa jednim mandatom - apelovao je Berni Sanders.

U vašingtonskim krugovima Sandersova podrška se različito tumači.

Dok jedni smatraju da je podrška Bajdenu značajan gest kojim se ističe da je prioritet demokrata da Tramp bude pobeđen, drugi smatraju da je u pitanju kozmetički potez i ocenjuju da za sada nedostaje ozbiljan predizborni politički program.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.