HAOTIČNE SCENE TOKOM POLICIJSKOG ČASA: Migranti izazvali ogromne nerede, sve je počelo od jednog mladića! (VIDEO)
Haos na ulicama, Foto: Printscreen

brisel u haosu

HAOTIČNE SCENE TOKOM POLICIJSKOG ČASA: Migranti izazvali ogromne nerede, sve je počelo od jednog mladića! (VIDEO)

Stravični neredi na sred Brisela za vreme policijskog časa

Objavljeno:

„Mladići“ migranata u Briselu, Belgija, u petak uveče u subotu popodne pobunili su se i obrušili policiju kamenjem i teškim predmetima. Prvi izveštaji ukazuju na to da su pobunjenici možda ukrali i pištolj iz uništenog policijskog vozila.

Neredi su počeli kao odgovor na smrtnu nesreću koja se dogodila u Anderlechtu u Briselu, nakon što je 19-godišnjak pokušao da pobegne iz policijske provere. Nakon što su se proširile vesti o nesreći, mladi migranti su počeli da se podstiču jedni druge na društvenim medijima kako bi se osvetili policiji, prenosi flamanski list Het Nieuvsblad.

"Uprkos zaključavanju i zabrani okupljanja, društveni mediji su pozvali na sastanak u subotu u popodnevnim satima u Anderlecht", izjavila je portparolka policije Adeline Roti.

Nije prošlo dugo dok su počeli nemiri. Velike grupe mladih migranata započele su nekoliko požara u tom području i zasipale policiju staklenim bocama, kamenjem i velikim predmetima.

Dva policajca su povređena, jedno policijsko vozilo je potpuno uništeno, a druga policijska vozila pretrpela su značajnu štetu tokom nasilja.

Pobunjenici su takođe mogli da ukradu jedno ili više vatrenog oružja iz uništenog policijskog vozila, prema izveštajima očevidaca.

Očevidci haosa su rekli da je mladi imigrant pobegao iz uništenog policijskog vozila sa oružjem, nakon što su se začuli glasni pucnji.

(Espreso.co.rs/Voiceofeurope)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.