KATASTROFA U NAJAVI: Iz Amerike stigla BAŠ STRAŠNA vest
Radnici su zaraženi, Foto: Youtube printscreen

virus ušao u važnu fabriku

KATASTROFA U NAJAVI: Iz Amerike stigla BAŠ STRAŠNA vest

U saopštenju Smitfilda se upozorava na moguću nestašicu svinjskih prerađevina

Objavljeno:

Kompanija Smitfild Fuds, vodeći svetski prerađivač svinjskog mesa, saopštila je da će zatvoriti fabriku u SAD na neodređeno vreme zbog naglog širenja koronavirusa među zaposlenima.

U saopštenju Smitfilda se upozorava na moguću nestašicu svinjskih prerađevina jer su zalihe na izmaku, pošto obustava rada u klanicama izaziva poremećaj u američkom lancu snabdevanja hranom, smanjuje dostupnost mesa u prodavnicama i stočare ostavlja bez prodajnih mesta za stoku.

Kako izveštava Rojters, Smitfild je produžio obustavu rada u pogonu Sijuks Fols, u Južnoj Dakoti, nakon što je prvobitno najavio da će privremeno zatvoriti fanriku radi dezinfekcije prostora.

Taj pogon je jedan od najvećih za preradu svinjskog mesa u SAD, koji učestvuje sa 4,0 do 5,0 odsto u ukupnoj američkoj proizvodnji svinjskog mesa, navodi se u saopštenju kompanije.

Guvernerka Južne Dakote, Kristi Noem, izjavila je u subotu da je 238 zaposlenih u Smitfildu zaraženo koronavirusom, što čini 55 posto od ukupnog broja slučajeva u toj državi.

Noemova i gradonačelnik Sijuks Folsa su preporučili kompaniji da zatvori fabriku, koja broji oko 3.700 radnika, najmanje na dve nedelje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.