TRAMPOV NAJBOLJI PRIJATELJ PREMINUO OD KORONAVIRUSA: Bio je s njim od početka
Donald Tramp, Foto: EPA / Molly Riley

udarac za sad

TRAMPOV NAJBOLJI PRIJATELJ PREMINUO OD KORONAVIRUSA: Bio je s njim od početka

Bio je u kasnim 70-ima

Objavljeno: 11:24h

Stenli Čera, ugledni investitor za prodaju nekretnina u Njujorku i republikanski donator, umro je od komplikacija povezanih s Covid-19, potvrdio je u nedelju izvor blizak Čeri.

Bio je u kasnim 70-ima. Vest je prvo objavio novinar Jašar Ali. Čerova karijera u oblasti nekretnina počela je kada je počeo da kupuje maloprodajne zgrade u kojima se nalazio lanac dečijih prodavnica. Kompanija se na kraju povukla iz maloprodajnih objekata kako bi se fokusirala na nekretnine.

Čerova imanja uključuju nekoliko značajnih mesta u Njujorku, poput St. Regisa New York i Cartier Mansion.

Čera je takođe bio prijatelj sa predsednikom Donaldom Trampom. Od 2016. do 2019. godine, on je donirao ukupno 402.800 dolara Donaldu J. Trumpu za organizacije posvećene podršci Trampovog predsedništva, prema podacima Federalne izborne komisije.

Čera je prošlog novembra predstavio Trampa na paradi Dana veterana grada Njujorka, nazvavši predsednika "dragim prijateljem". Tramp je Čera pozvao na miting 2019. u Grand Rapids-u u Mičigenu, opisujući ga kao "jednog od najvećih građevinara i ljudi koji se bave nekretninama na svetu".

- A on je sjajan momak i bio je sa mnom od početka - rekao je Tramp za Čera.

Njujork post je izvestio da je Čera hospitalizovan sa koronavirusom 24. marta. Tramp je prošlog meseca govorio o prijatelju koji se bori sa koronavirusom i pao u komu. Sada se veruje da je Čera prijatelj kojeg je Taump opisao.

Detalji Čerove bolesti odgovaraju onome što je opisao Tramp.

- Mislili smo da će doći do blagog boravka, ali zavrđio je bez svesti, u komi- rekao je takođe Tramp.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/CNN)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.