ČUDNA ODLUKA ŠPANSKE VLADE: Iako broj umrlih nije opao, danas uvode važnu promenu! (VIDEO)
Španci se vraćaju na posao, Foto: EPA / NACHO GALLEGO

popuštaju mere

ČUDNA ODLUKA ŠPANSKE VLADE: Iako broj umrlih nije opao, danas uvode važnu promenu! (VIDEO)

Odluka vlade da ublaži određene mere naišla je na kritike stručnjaka koji smatraju da se to radi prerano

Objavljeno:

Veliki broj Španaca danas se vraća na posao nakon što je vlada ublažila određene mere u borbi protiv virusa Covid-19, uprkos porastu broja smrtnih slučajeva tokom vikenda.

Od danas će kompanije iz industrijskog i građevinskog sektora, koje su bile prisiljene da zaustave rad na dve nedelje, prenosi španski El Pais i dodaje da je odluka vlade da ublaži određene mere naišla je na kritike stručnjaka koji smatraju da se to radi prerano.

Ipak u vodiču sa smernicama koje je izdala vlada navode se određene mere koje bi radnici i poslodavci trebalo da poštuju, poput toga da ne idu na posao ako osećaju simptome virusa, da se ide privatnim prevozom ukoliko je moguće poput automobila, motora, bicikla, da se u javnom prevozu koriste maske, koje će biti deljene u javnom prevozu.

Neke od mera su i držanje distance od najmanje dva metra, da se što više smanji kontakt između klijenata i osoblja, da radno vreme bude fleksibilno da bi se izbegle gužve u javnom prevozu, da se koriste maske kada se radi oko drugih.

Za izloženije radnike preporuka je da nose rukavice, a poslodavci moraju da vode računa da se radne prostorije provetravaju, ali i da temperatura u prostoriji mora da bude između 23 i 26 stepeni.

Takođe, nalaže se provera držača za sapun, da li ima dovoljno antibakterijskog gela i toalet papira, ali i da se prostorije i sve radne površine redovno čiste.

Radne uniforme, navodi se u preporukama, trebalo bi da se peru na temperaturama između 60 i 90 stepeni, kao i da se uniforma skida na kraju smene i nosi u zatvorenoj torbi.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.