OVO JE MNOGO, MNOGO GORE OD KORONE: Najveća najezda insekata u istoriji, toliko ih je da se ne vidi nebo!
Najezda skakavaca, Foto: EPA

STRAŠNO!

OVO JE MNOGO, MNOGO GORE OD KORONE: Najveća najezda insekata u istoriji, toliko ih je da se ne vidi nebo!

Ljudi ne znaju šta da rade...

Objavljeno:

Strašne vesti stižu nam iz Afrike, tačnije iz Kenije, gde se "hotlajn" telefon za odbranu od insekata usijao ovog aprila.

Naime, u ovoj siromašnoj državi, koja se nalazi na istoku Afrike, regionu u kom ima 20.000.000 gladnih, neuhranjenih, poljoprivreda je doživela novi stravičan peh.

U toku u ovoj zemlji je najezda skakavaca, i to mutiranih pustinjskih skakavaca, koji jedu svo zelenilo koje im se nađe na putu.

Čovek se probija kroz skakavce
Čovek se probija kroz skakavce foto: EPA

Kenija, Uganda, Južni Sudan, Etiopija, Somalija, Eritreja, Đibuti i Sudan (obični), zemlje su koje se hrane sa pašnjaka koje su skakavci napali, a te obradive površine prostiru se na desetinama hiljada hektara.

Skakavcima je potrebna vlaga kako bi se razmnožavali, a kišni period u ovoj godini bio je veoma izražen, pa će, kako javljaju naučnici, ova mutirana vrsta skakavaca uspeti da rodi čak dve generacije, za razliku od jedne, koliko izrodi u normalnim uslovima,

Bilo kako bilo, prema fotografijama koje stižu iz Kenije, stanje je definitivno mnogo gore nego u zemljama gde ljudima trenutno smeta što treba da provedu par meseci u samoizolaciji od koronavirusa... Naravno, i u Keniji ima slučajeva Covid19, tako da, stavite se u njihovu kožu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/QZ.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.