MAKRON SE SASTAO S ČOVEKOM KOJI IMA LEK ZA KORONU! Poznat je po tome što se niko s njim ne slaže i svi ga mrze
Lekar je već sproveo ispitivanja na nekoliko pacijenata, Foto: Printscreen

koronavirus

MAKRON SE SASTAO S ČOVEKOM KOJI IMA LEK ZA KORONU! Poznat je po tome što se niko s njim ne slaže i svi ga mrze

Lekar rođen 1952. godine poznat je po istraživanju složenih virusa, ali i otvorenom iznošenju svojih stavova

Objavljeno:

Francuski predsednik Emanuel Makron je boravio u Marseju gde je posetio lekara Didijea Raula kojeg neki smatraju kontroverznim jer se od početka epidemije korona virusa zalaže za terapiju na bazi hlorikina.

Francuski predsednik Emanuel Makron u četvrtak je boravio u Marseju gde je posetio lekara Didijea Raula kojeg neki smatraju kontroverznim jer se od početka epidemije korona virusa zalaže za terapiju na bazi hlorikina, preneli su francuski mediji.

Raul je Makronu hvalio upotrebu leka protiv malarije, smatrajući da može da bude efikasan i za lečenje korona virusa, dok su mnogi stručnjaci oprezniji o upotrebi hlorokina jer klinička ispitivanja nisu potvrdila efikasnost te terapije.

Lekar je već sproveo ispitivanja na nekoliko pacijenata, ali to nije dovovljno za naučne norme. Raul je o tome razgovarao sa Makronom čija poseta nije deo naučnog protokola već predstavlja interesovanje predsednika Francuske za ta klinička ispitvanja, pišu danas mediji pozivajući se na izvore u Jelisejskoj palati.

Raul, koji je poslednjih nedelja izazvao medijsku pažnju i polemike u Francuskoj, stručnjak je za tropske infektivne bolesti, profesor je mikrobiologije na Medicinskom fakultetu u Marseju.

Lekar rođen 1952. godine poznat je po istraživanju složenih virusa, ali i otvorenom iznošenju svojih stavova koji su često u suprotnosti sa ustaljenim normama.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.