SNIMLJEN MOMENAT KAD KORONAVIRUS ULAZI U LJUDSKU ĆELIJU: Ovako funkcioniše UBICA! (FOTO)
Najvažnija slika koju su snimili istraživači u Brazilu pokazuje trenutak kada COVID-19 počinje da ulazi u samu ćeliju, Foto: Epa

koronavirus

SNIMLJEN MOMENAT KAD KORONAVIRUS ULAZI U LJUDSKU ĆELIJU: Ovako funkcioniše UBICA! (FOTO)

U nizu slika možete videti više čestica smrtonosnog virusa od pokušaja ulaska u ćeliju do boravka unutar ćelije

Objavljeno: 11:10h

Tačan trenutak kada virus COVID-19 zarazi ćeliju snimio je u seriji slika tim brazilskih istraživača koristeći snažni elektronski mikroskop.

Stručnjaci iz Osvaldo Kruz fondacije u Brazilu snimili su neverovatne slike tokom proučavanja načina na koji se koronavirus replicira i širi.

U nizu slika možete videti više čestica smrtonosnog virusa od pokušaja ulaska u ćeliju do boravka unutar ćelije. Istraživači su koristili alat koji im omogućava da uvećavaju predmete do dva miliona puta više od njihove normalne veličine, omogućavajući im da duboko uđu u ćeliju i vide virus.

Brazilska istraživačka institucija, Fiokruz, rekla je da ćelije korišćene u studiji potiču od zelene afričke majmune, a ne od ljudi.

Stanične kulture afričkog zelenog majmuna, vrste primata koja se nalazi u Sudanu i Etiopiji često se koriste u laboratorijskim testovima, navodi Fiokruz.

Najvažnija slika koju su snimili istraživači u Brazilu pokazuje trenutak kada COVID-19 počinje da ulazi u samu ćeliju.

Na jednoj od slika možete videti nekoliko čestica virusa koji pokušavaju da inficiraju citoplazmu ćelije - tamo se čuva genetski materijal. Na drugoj slici virusne čestice inficirale su ćeliju - tačka u kojoj bi za ljude rekli da je uhvatila virus.

foto: Epa
foto: Epa

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Dejli Mejl)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.