ZA NEDELJU DANA KORONA MI JE UBILA OCA I MUŽA, OSTALA SAM SAMA SA ĆERKOM: Ispovest Kristine tera suze na oči
Tužna ispovest jedne Italijanke, Foto: Profimedia

TRAGIČNO

ZA NEDELJU DANA KORONA MI JE UBILA OCA I MUŽA, OSTALA SAM SAMA SA ĆERKOM: Ispovest Kristine tera suze na oči

Kristina je bila u karantinu sa svojom čerkicom, nisu mogle napolje, nisu znale da li su zaražene ili ne, nije urađen tampon test

Objavljeno: 10.04.2020. 08:21h
  • 284

Užasno teška godina za Italiju! Dok se ljudi bore za život i gledaju da sačuvaju glavu, mnogi Italijani su doživeli ono najstrašnije. Izgubili su svoje najmilije. Ovo je priča o Italijanki Kristini kojoj je korona u nedelju dana odnela muža i oca.

- Ostala sam sama sa ćerkicom od deset godina, bez muškaraca moga života - rekla je Kristina tužno. Iva Italijanka ima samo 37 godina i iz provincije Bergama je. Prva tragedija koja je zadesila ovu ženu je kada se njen otac se razboleo od korone. Ostavili su ga da umre. Anesteziolog joj je rekao da za njenog oca nema mesta na intezivnoj nezi.

- Žao mi je gospođo, ali ne možemo da ga smestimo na intezivnu negu, moramo da ostavimo mesto nekom mlađem pacijentu. Imao je 74 godine. On i ja smo živeli u strašnom košmaru. bilo je kasno kada su ga stavili na poliintezivnu negu. Videla sam ga pre smrti i rekla mu da ga volim. U 22 časa sam stigla kući, pozvali su me iz bolnice i rekli mi da je otišao zauvek u 21 čas.

A onda je samo jednu sedmicu posle smrti njenog oca došla pošast po njenog muža. Klaudio je bio karabinjer i imao je 46 godina.

- Preminuo je, a da nisam imala vremena da mu kažem par reči za oproštaj. Sa nosila me je pogledao, pozdravili smo se pokretom ruke na daljinu, bilo je to jedno "adio". Sedam dana na intenzivnoj terapiji i kraj.
 

Kristina je bila u karantinu sa svojom čerkicom, nisu mogle napolje, nisu znale da li su zaražene ili ne, nije urađen tampon test.

- Moja snaga sada je ona, ponekada je čujem da peva pesmicu koju je naučila od tate, potom me pogleda i kaže mi izvini mama. Pomilujem je po kosi i kažem joj da ne treba da se izvinjava i da ćemo zajedno plakati za njenim tatom i dedom.

 

Bonus video:

(Espreso.rs/Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media