VELIKI HEROJ UMRO OD KORONE, SVET SE OPRAŠTA OD VELIKANA: Ipak nije izdržao bitku!
Ilustracija, Foto: Profimedia

britanija tuguje

VELIKI HEROJ UMRO OD KORONE, SVET SE OPRAŠTA OD VELIKANA: Ipak nije izdržao bitku!

Umro je u 96. godini starosti

Objavljeno:

Pilot heroj Britanije koji je spasio svoju porodicu nemačkog bombardovanja i preživeo da nacisti obore njegov avion nakon što se pridružio RAF-u 17. je po redu umrli Britanac od koronavirusa.

Umro je u 96. godini starosti.

Heroj RAF-a Džon Mur proveo je u Drugom svetskom ratu vreme spasivši mnoge živote, uključujući i svoju sestru za vreme bombardovanja Liverpula, a pre nego što je navršio 18 godina, već se prijavio da bude pilot.

Njegova posada od šest vazduhoplovaca preletela je 27 misija nad Evropom pre nego što je njihov "Lancaster" pogođen u neprijateljskoj vatri i pao u oblasti Linkolnšajr. Tom prilikom su poginula dva člana posade, a troje ih je teško povređeno.

Ali Džon je uspeo da preživi pad i proveo je mesec dana u bolnici oporavljajući se. Međutim, umro je od korona virusa u svojoj starosti, 96. godini života.

Komšije i prijatelji heroja Džona sada su odali počast "divnom čoveku" koji je bio "zadivljujuće pameti". Umro je u bolnici Princeza od Velsa u Bridžendu u Južnom Velsu 28. marta nakon što mu je dijagnostikovan koronavirus.

Ljudi su u njegovom rodnom Abertinu, kod Kovbridža, u Vejl de Glamorganu, zapalili sveće na svojim prozorima kako bi mu odali počast, piše britanski list Daily Mail.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.