VOJNICI SU MU KLICALI: Hteo da zaštiti ljude od korone, a onda su ga smenili zbog jedne stvari (VIDEO)
Kapetan se iskrcao na ostrvu Guam, Foto: Twitter printscreen/ABC news

ispraćaj

VOJNICI SU MU KLICALI: Hteo da zaštiti ljude od korone, a onda su ga smenili zbog jedne stvari (VIDEO)

On se okrenuo i mahnuo mornarima pošto se iskrcao na ostrvu Guam

Objavljeno:

Kapetan američkog nosača aviona "Teodor Ruzvelt" Bret Krozije smenjen je pošto je uputio oštro pismo komandi mornaričkih snaga tražeći odlučnije mere u sprečavanju širenja korona virusa među mornarima, a danas je napustio brod uz ovacije posade.

Kratak video snimak pokazuje kapetana Krozijea kako silazi sa broda dok članovi posade uzvikuju "Kapetan Krozije, kapetan Krozije!".

On se okrenuo i mahnuo mornarima pošto se iskrcao na ostrvu Guam, gde se nalazi američka baza i gde je već više hiljada mornara u karantinu.

Smenu Krozijea najavio je komandant američke mornarice Tomas Modli, koji je rekao da je kapetan broda sa nuklearnim oružjem i 5.000 mornara izneo lošu procenu te da je prekršio protokol kada je "previše široko" distribuirao pismo nadređenima, prenosi Rojters.

Pismo je potom dospelo i u javnost i pokrenuta je istraga tim povodom.

Evakuacija mornara počela je u sredu, nedelju dana pošto je prijavljen prvi slučaj korona virusa na nosaču aviona i objavljeno pismo kapetana broda komandi u kojem on traži "odlučnu akciju" za kontrolu epidemije.

Kapetan Bret Kozije obratio se komandi i u pismu opisao tešku situaciju na brodu opremljenom nuklearnim oružjem, pošto je više vojnika pozitivno na virus.

Takođe je apelovao da se više od 4.000 mornara iskrca sa broda i izoluje, navodeći da mornarica u protivnom neće moći adekvatno da zaštiti najznačajniji resurs, a to su mornari.

Glavnokomandujući američke mornarice Tomas Modli nije se tada saglasio sa ocenom kapetana da svi osim 10 odsto posade treba da budu evakuisani.

U međuvremenu je objavljena smena Krozijea, a Modli kaže da on nije izbačen iz mornarice, da će verovatno biti penzionisan. O ovom slučaju biće pokrenuta istraga.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.