OTKRIVENO ŠTA KORONA RADI LJUDSKOM MOZGU: Poznati epidemiolog izneo šokantna saznanja!
Koronavirus može biti štetan i za mozak, Foto: Youtube printscreen, Ilustracija

utiče na mozak

OTKRIVENO ŠTA KORONA RADI LJUDSKOM MOZGU: Poznati epidemiolog izneo šokantna saznanja!

To je od ranije poznato, da virus ume prodreti do mozga izazivajući upalu, a nedostatak kiseonika zbog slabog disanja može imati uticaj na moždane funkcije

Objavljeno:

Koronavirus može izazvati neurološka oštećenja kod onih pacijenata sa teškom kliničkom slikom, ali taj broj ljudi je mali.

Stručnjak iz Ministarstva zdravlja Grčke Sotiris Ciodras saopštio je, na pres konferenciji, nove nalaze tima neurologa širom sveta prema čijim rezultatima približno 15 procenata pacijenata koji imaju teži oblik bolesti mogu imati i nervna oštećenja. -Osim temperature, kašlja i disajnih teškoća, kao poznatih simptoma, neki paciijenti imaju i slabljenje umnog kapaciteta, zbunjeni su, melanholični, epileptični, pa čak mogu dobiti i srčani udar- kazao je Ciodoras u svom obraćanju javnosti. Kako kaže, izgleda da kod 15 posto pacijenata sa težom kliničkom slikom, ovaj virus atakuje mozak i njihov nervni sistem. To je od ranije poznato, da virus ume prodreti do mozga izazivajući upalu, a nedostatak kiseonika zbog slabog disanja može imati uticaj na moždane funkcije.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.