BIL GEJTS OTKRIO NAČIN DA SE ZAUSTAVI KORONAVIRUS: Ljudi, ako hoćete kraj morate da uradite samo jednu stvar!
Gejts je predvideo pandemiju, Foto: Youtube printscreen

predvideo je

BIL GEJTS OTKRIO NAČIN DA SE ZAUSTAVI KORONAVIRUS: Ljudi, ako hoćete kraj morate da uradite samo jednu stvar!

Postalo mi je jasno da moramo poduzeti tri koraka.

Objavljeno:

Osnivač Majkrosofta Bil Gejts u svom autorskom članku za Vašington post apelovao je na vlasti u SAD da sve zatvore na najmanje 10 nedelja kako bi se dobila bitka protiv korona virusa.

- Nema sumnje da su Sjedinjene Države propustile priliku da se budu u prednosti u borbi sa koronavirusom. Ali još postoji prostora za donošenje važnh odluka. Izbori koje donosimo mi i naši lideri danas imaće ogroman uticaj na to koliko brzo će slučajevi obolelih početi da opadaju, koliko će dugo ekonomija ostati ugašena i koliko će Amerikanaca morati da sahrani voljenu osobu zbog COVID-19.

Kroz rad sa "Fondacijom" razgovarao sam sa stručnjacima i liderima u Vašingtonu i širom zemlje.

Postalo mi je jasno da moramo poduzeti tri koraka.

Prvo, potreban nam je dosledan nacionalni pristup zatvaranju svega. Uprkos pozivima eksperata za javno zdravstvo, neke države i okruzi nisu sve zatvorili. U nekim državama plaže su i dalje otvorene; u drugima, restorani i dalje rade za one koji bi da sednu i pojedu.

Ovo je recept za katastrofu. Jer ako ljudi mogu slobodno da putuju preko državnih granica, tako može i virus. Državni zvaničnici moraju biti jasni: Zatvaranje bilo gde znači zatvaranje svuda.

Sve dok broj obolelih ne počne da pada širom Amerike - što bi moglo da bude tek za 10 nedelja ili više - niko ne može da nastavi sa poslovanjem kao i obično ili da zanemari obustavu rada. Svaka konfuzija oko ove tačke samo će produžiti ekonomski bol, povećati izglede da se virus vrati i izazove još više smrtnih slučajeva.

Drugo, savezna vlada treba da pojača testiranje. Trebalo bi da bude dostupno daleko više testova. Takođe bi trebalo da objedinimo rezultate tako da brzo možemo identifikovati potencijalne volontere za klinička ispitivanja i da znamo kada je vreme da se vratimo u normalu. Ima i dobrih primera - država Njujork nedavno je proširila svoj kapacitet na više od 20.000 testova dnevno.

- Konačno, da bismo bolest priveli kraju, potrebna nam je bezbedna i efikasna vakcina. Ako radimo sve kako treba, mogli bismo da je imamo i za manje od 18 meseci što bi bila najbrže ikad razvijena vakcina - rekao je između ostalog Gejts.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Washington Post)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.