NAKON RAZGOVORA, RUSKI AVION SPREMAN DA POLETI: Putin šalje pomoć Americi za borbu protiv korone!
Moskva je predložila pomoć, Foto: EPA/EVGENIA NOVOZHENINA

TRAMP PRIHVATIO POMOĆ

NAKON RAZGOVORA, RUSKI AVION SPREMAN DA POLETI: Putin šalje pomoć Americi za borbu protiv korone!

Moskva je predložila pomoć

Objavljeno:

Teretni avion napunjen medicinskim potrepštinama i zaštitnom opremom mogao bi da krene za SAD do kraja današnjeg dana, saopštio je Kremlj nakon telefonskog poziva američkog predsednika Donalda Trampa i ruskog predsednika Vladimira Putina.

O pitanjima vezanim za zaštitnu opremu vođen je razgovor između dvojice lidera u ponedeljak, pri čemu je Putin pitao treba li SAD pomoć, a Tramp prihvatio, rekao je portparol predsednika Dmitrij Peskov novinarima u utorak.

Moskva je predložila pomoć ali očekuje da će SAD vratiti uslugu ako bude potrebno, ukoliko proizvođači medicinske i zaštitne opreme dostignu potražnju, rekao je Peskov.

- Trenutna situacija utiče na sve bez izuzetka i globalne je prirode - rekao je Peskov.

Tramp je u ponedeljak novinarima na konferenciji za štampu Bele kuće rekao da je - Rusija nam je poslala veoma, veoma veliku količinu, medicinske opreme, što je bilo vrlo lepo.

Komentar je ostavio sve zamišljene, jer izgleda da niko u SAD nije ništa znao o dotičnom avionu. Izgleda da je američki predsednik pominjao pomoć koja je dogovorena u telefonskom pozivu kao nešto što se već dogodilo.

Zvanični podaci pokazuju da je SAD najteže pogodila pandemiju Covid-19, sa gotovo 175.000 potvrđenih slučajeva i 3.416 smrtnih slučajeva od utorka popodne - nadilazeći Kinu, gde je zaraza nastala u decembru, Italija i dalje ima najveću smrtnost u svetu , u 12.428.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Srbijadanas.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.