SVI BRUJE O LUKAŠENKOVIM SAVETIMA PROTIV KORONE: Da li je moguće da se predsednik toliko nalupetao?! (VIDEO)
Beloruski predsednik se ovako bori protiv korona virusa, Foto: Youtube printscreen

predsednik belorusije

SVI BRUJE O LUKAŠENKOVIM SAVETIMA PROTIV KORONE: Da li je moguće da se predsednik toliko nalupetao?! (VIDEO)

Beloruski predsednik je sopstvenim primerom pokazao da želi da se sportska takmičenja nastave po planu

Objavljeno:

Beloruskog predsednika Aleskandra Lukašenka očigledno ne brine epidemija Kovida 19, što jasno pokazuje i činjenica da se fudbalske utakmice održavaju prema planu. Dok većina zemalja uvodi stroge mere radi suzbijanja širenja virusa SARS-Cov-2, u Belorusiji su navijači i porteklog vikenda pohrlili na stadione kako bi bodrili svoje timove. Mere socijalnog distanciranja su veoma blage, ali je gledaocima na pojedinim mestima održavanja utakmicama ipak izmerena temperatura pre nego što im je dozvoljeno da uđu.

Mali broj navijača je stavio maske dok su se gurali na prepunim tribinama, a organizatori fudbalskih utakmica saopštili su da nemaju nameru da odlažu utakmice, niti da otkažu sezonu, prenosi "Skaj njuz".

Beloruski predsednik je sopstvenim primerom pokazao da želi da se sportska takmičenja nastave po planu. Lukašenko je učestvovao na utakmici u hokeju na ledu održanoj u subotu, kada je taj sport proglasio „najboljim lekom protiv virusa“.

- Bolje je umreti na nogama, nego živeti na kolenima – izjavio je tom prilikom, a na pitanje da li postoji nešto što bi moglo da ga spreči da igra hokej na ledu, odgovorio je:

- Postoji, ali zašto? Ne razumem. Ovde nema virusa. Da li ste ih videli da lete naokolo? Ni ja ih ne vidim. Ovo je ledara.

Prema zvaničnim podacima, u Belorusiji, koja ima 9,5 miliona stanovnika, do sada su 94 osobe zražene korona virusom, a danas je prijavljen i prvi smrtni slučaj. Lukašenko, stravstveni igrač hokeja na ledu, koji je na vlasti od 1994. godine, smatra da nema potrebe za izbegavanjem okupljanja, a Belorusija je jedna je od retkih zemalja koje nisu preduzele skoro nikakve mere protiv širenje Kovida 19.

Predsednik je poslednjih nedelja predagao narodu da piju 50 ml votke dnevno kako bi se odbranili od virusa, ali ne na poslu. Osim toga, izjavio je da su redovai odlazak u saunu, rad u polju i doručak na vreme najbolji lek da sačuvate zdravlje, odbacujući strože mere, koje su uvele susedna Rusija i druge zemlje kao „histeriju i psihozu“.

Lukašenko je obećao da će Belorusija obeležiti Dan pobede devetog maja, dan kada veterani iz Drugog svetskog rata defiluju na paradi – uprkos podacima koji pokazuju da su starije osobe izložene većoj opasnosti od zaraze na javnim mestima.

- Nećemo sve da otkazujemo. Održaćemo događaje koje su planirani... Neka nas Bog čuva od korona virusa – rekao je Lukašenko, a prenela beloruska agencija "Telegraf".

Drugom prilikom je izjavio da su mu se „zaista svidele“ izjave Donalda Trampa, u kojima poziva na otvaranje prodavnica i povratak Amerikanaca na posao.

- Mnogi ljudi su tražili da zatvorim granice i preduzeća i uvedem nacionalni karantin. Tada sam odlučio: uvešćemo karantin samo ako zaista bude potrebno – dodao je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.