MUK U ITALIJI: Najgore pogođena zemlja bolnom tišinom odala počast mrtvima, zastave su na pola koplja... (VIDEO)
Zastave su na pola koplja, Foto: EPA / FABIO FRUSTACI

u italiji minut ćutanja

MUK U ITALIJI: Najgore pogođena zemlja bolnom tišinom odala počast mrtvima, zastave su na pola koplja... (VIDEO)

Gradonačelnica Rima Virdžinija Radji je rekla da je ovo "rana koja pogadja celu zemlju"

Objavljeno: 31.03.2020. 15:30h
  • 6

U Italiji je danas u podne minutom ćutanja i spuštanjem zastava na pola koplja odata pošta žrtvama korona virusa i izraženo poštovanje prema zdravstvenim radnicima koji se bore protiv pandemije.

Gradonačelnica Rima Virdžinija Radji je rekla da je ovo "rana koja pogađa celu zemlju". "Zajedno ćemo se izvući iz ovoga", poručila je ona.

"Ovo je naš način da se setimo žrtava ... i odamo počast zdravstvenim profesionalcima za žrtvovanje i angažovanje", saopštio je predsednik Nacionalnog udruženja italijanskih opština, gradonačelnik Barija Antonio Dekaro.

Ova inicijativa potiče od Đanfranka Gaforelija, prvog čoveka Bergama, regiona na severu Italije koji je najviše pogođen pandemijom korona virusa. U Italiji ima više od 100.000 zaraženih i gotovo 11.600 mrtvih.

"Uprkos ozbiljnoj krizi koju doživljavamo, ne želimo da depresija prevlada, već ostajemo ujedinjeni kako u žalosti koja teško pogađa neke delove zemlje tako i u solidarnosti koja treba da nas drži sve zajedno", poručio je Dekaro.

"U znak solidarnosti sa Italijom", Vatikan je takođe spustio zastave na pola koplja da bi "izrazio bliskost sa žrtvama pandemije u Italiji i u svetu, sa njihovim porodicama i sa onima koji se velikodušno bore da se ovo okonča", piše u saopštenju.

Bonus video:

(Espreso.rs/Agencija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media