POZNATI SVETSKI POLITIČAR URADIO TEST: Moraće u samoizolaciju
Benjamin Netanijahu, Foto: EPA

PREVENTIVA JE BITNA

POZNATI SVETSKI POLITIČAR URADIO TEST: Moraće u samoizolaciju

Netanijahuov portparol Ofir Gendelman izjavio je da će izraelski premijer ipak ostati u samoizolaciji, dok mu izraelsko Ministarstvo zdravlja ne izda nove instrukcije

Objavljeno:

Izraelski premijer Benjamin Netanijahu negativan je na korona virus, rezultat je testiranja koje izvršeno danas, nakon što se on povukao u samozolaciju kada je saznao da njegova savetnica pozitivna na COVID-19.

Netanijahuov portparol Ofir Gendelman izjavio je da će izraelski premijer ipak ostati u samoizolaciji, dok mu izraelsko Ministarstvo zdravlja ne izda nove instrukcije.

Gendelman je dodao da su, pored Netanijahua, i članovi njegove porodice negativni na korona virus, preneo je Rojters.

Britanska agencija podseća da je prema propisima koje je izdalo izraelsko Ministarstvo zdravlja, osoba koja je bila u kontaktu sa zaraženim od COVID-14 dužna da provede 14 dana u samoizolaciji.

Vest o tome da je savetnica Rivka Paluh zaražena korona virusom, izazvala je zabrinutost da je možda i sam premijer ugrožen.

Ona je testirana nekoliko sati nakon što je njen suprug, koji je takođe zaražen, odveden u bolnicu.

Izraelski mediji navode da je Paluh bila na sednici parlamenta prošle nedelje, kojoj je prisustvovao i Netanijahu, kao i opozicioni poslanici.

Iz kabineta premijera ranije je potvrđeno da se ona srela sa Netanijahuom u četvrtak, ali je rečeno da su oni držali odgovarajuću distancu.

U Izraelu je do sada potvrđeno 4.695 zaraženih korona virusom i 16 smrtnih slučajeva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.