Od koronavirusa umro KOMIČAR koji je bio poznato TV LICE! VOLELE SU GA MNOGE GENERACIJE
Šimura je bio poznati komičar, Foto: Youtube printscreen

JAPAN U CRNOM

Od koronavirusa umro KOMIČAR koji je bio poznato TV LICE! VOLELE SU GA MNOGE GENERACIJE

Ken Šimura, koji je privukao fanove mnogih generacija, umro je juče u tokijskoj bolnici u kojoj se lečio, objavila je njegova zvanična agencija Izava

Objavljeno: 11:35h

Popularni japanski televizijski komičar Ken Šimura (70) prva je poznata ličnost u Japanu koja je umrla od posledica korona virusa.

Ken Šimura, koji je privukao fanove mnogih generacija, umro je juče u tokijskoj bolnici u kojoj se lečio, objavila je njegova zvanična agencija Izava.

Kada je vest objavljena, njegove pristalice okupile su se ispred bolnice kako bi mu odali počast.

Šimura je hospitalizovan 20. marta zbog upale pluća, groznice i problema sa disanjem, nakon čega je stavljen na respirator.

Šimura je bio član rok benda "Drifters" (sastavljenog od komičara) a slavu je stekao glumeći u komediji ove grupe "Osam je sati, okupi sve". Bio je fan američkog komičara Džerija Luisa, od koga je crpeo inspiraciju.

On se spremao za novi film a bio je i određen da trči sa olimpijskom bakljom u julu, pre nego što su Olimpijske igre odložene.

Vest o Šimurinoj smrti obhavljena je u vreme kada su u Tokiju potvrđeni novi slučajevi zaraze a gradske vlasti upozoravaju na brzo širenje epidemije.

U Tokiju je juče registrovano 68 novih zaraženih osoba, pa je ukupan broj 430 zaraženih u tom gradu, dok je u celoj državi registrovano 2.578 obolelih.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.