OVA DRŽAVA JE SINOĆ UVELA NAJRIGOROZNIJE MERE PROTIV KORONE: Ovo su svi DETALJI!
Ilustracija, Foto: EPA / Andrea Fasani

PANDEMIJA

OVA DRŽAVA JE SINOĆ UVELA NAJRIGOROZNIJE MERE PROTIV KORONE: Ovo su svi DETALJI!

Na posao ide samo onaj ko baš mora, svima ostalima je preporučeno da rade od kuće, a kompanije ne smeju da primoravaju zaposlene da dolaze na posao ako je moguće organizovati rad od kuće

Objavljeno: 06:37h

Severna Irska uvodi rigorozne mere u borbi protiv koronavirusa, a restrikcije koje su sinoć stupile na snagu jače su od onih u ostalom delu Velike Britanije.

Od sinoć, svim građanima ove britanske regije zabranjen je izlazak iz kuće bez opravdanog razloga, a biće zatvoreni lokali i predzeća koji ne budu vodili računa o sigurnosti svojih zaposlenih, saopštile su vlasti.

Juče su od korona virusa u Severnoj Irskoj umrle još dve osobe, ukupno je petnaest žrtava, dok je 324 obolelo, saopštila je Agencija za javno zdravlje, prenosi Rojters.

U Irskoj, s kojom se kopneno granici, preminulo je 34 osobe, registrovano je 2.415 slučajeva zaraze, a građanima je naređeno da ostanu u svojim domovima do 12. aprila, uz mogućnost da izađu samo u kupovinu ili zbog kratke šetnje.

Britanski premijer Boris Džonson, koji je takođe zaražren korona virusom, naredio je građanima da ostanu u svojim domovima kako bi se sprečilo dalje širenje epidemije. Građani mogu da izlaze samo da kupe osnovne namirnice, da kratko vežbaju ili da odu do lekara, da nekome pomognu ili odlaze na posao ukoliko je to neizbežno.

U Severnoj Irskoj na posao ide samo onaj ko baš mora, svima ostalima je preporučeno da rade od kuće, a kompanije ne smeju da primoravaju zaposlene da dolaze na posao ako je moguće organizovati rad od kuće.

- Svesni smo da su mere rigorozne, ali mi živimo u vanrednim vremenima. Znamo da je to što tražimo od građana ogromna žrtva, ali su naši zahtevi proporcionalni opasnosti s kojom se suočavamo. Niko nije imun na korona virus - rekla je glavni ministar u vladi Severne Irske Arlina Foster.

Za one koji prekrše uvedene mere, predviđene su visoke kazne.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.