SLUČAJ NESTANKA DEVOJČICE (5) REŠEN POSLE 14 GODINA: Detalji su jezivi!
Zločinac je uhapšen, Foto: Twitter printscreen

dolijao

SLUČAJ NESTANKA DEVOJČICE (5) REŠEN POSLE 14 GODINA: Detalji su jezivi!

Tek pre dve godine istražitelji su sklopili kockice

Objavljeno:

Mišel Kriger je imala pet godina kada joj se starija sestra Džordžina nije vratila iz škole. Bio je ponedeljak, septembra 2006, baka ju je čekala na ručku i pozvala telefonom. Ali, četrnaestogodišnjakinja je nestala. Mišel više nikad nije videla sestru.

Pre deset dana je Mišel, koja danas ima 19 godina, u sali 700 Berlinskog pokrajinskog suda izjavila da je doživela veliko olakšanje, jer je posle 14 godina najzad jasno šta se dogodilo, prenosi "Zidojče cajtung". Ali K (44) osuđen je na doživotnu robiju zbog ubistva i silovanja: namamio je Džordžinu u podrum, udario je tako da se onesvestila, a zatim silovao. Na kraju je ubio devojčicu, a telo bacio u kontejner, rekao je predsedavajući sudija.

- To poglavlje je konačno završeno – kaže Mišel Kriger, čija bi sestra danas imala 27 godina.

Nestanak Georgine Kiger bio je jedan od najzagonetnijih slučajeva nestanka u Berlinu. Devojčica je, kao i svakoga dana, sišla iz školskog autobusa, a zatim peške prešla 200 metara do kuće. Policija je je godinama pokušavala da nađe neki trag, ispitivala njene kolske drugove, nastavnike i prijatelje sa čet foruma.

Proverili su alibi 150 seksualnih zločinaca, pretražili kraj s psima tragačima, čak su otvorili bivši bunker istočnonemačke tajne policije. Godine 2018. policija je dobila poziv anonimne osobe, koja je rekla da se Džordžinino telo nalazi u šumi nedaleko od Berlina. Sve su prekopali, ali ni 225. dojava nije donela rezultat.

Pritom je rešenje bilo blizu: Ali K. je stanovao u istoj ulici kao i Džordžina Kriger. Nije imao stalan posao i nakon što bi suprugu odvezao na posao u hotelu, obično je sedeo u turskoj kafani, ili gluvario ulicama. U kraju je bio poznat po tome što je seksualno uznemiravao i vrebao devojčice. Godine 2011. čak je osuđen, nakon što je namamio u podrum 17-godišju devojku i pokušao da je siluje.

Bio je spreman da ubije, nije mu bilo prvi put

Tek pre dve godine istražitelji su sklopili kockice. Troje policajaca na tajnom zadatku – Kara, Hakan i Suzan pridobili su njegovo poverenje i naveli ga na priznanje: Kara se predstavio kao kirminalac koji je ubio poslovnog partnera i sada želi da naruči ubistvo njegove devojke za 100.000 evra. U nekom trenutku, Ali je izrazio spremnost da to učini i objasnio da mu to ne bi bilo prvi put:već je ubio učenicu Džordžinu Kriger.

Kari je rekao da je bio „lud“ za njom, da ju je posmatrao, da je izgledala kao „mankenka“. Ispričao je kako je spustio kese ispred vrata svoje kuće i zamolio je da mu pomogne da ih unese. Odveo ju je u podrum, silovao i zadavio, njene lične isprave i telefon bacio u WC-šolju, a telo uvio u tepih i kese i bacio u kontejner. Izjavio je da se kaje, jer mu "đavo nije dao mira".

Kada je uhapšen krajem 2018, rekao je policiji da se uplašio Kare i da mu je ispričao šta je ovaj želeo da čuje. Sudija mu nije poverovao, jer je u kući pričao sve najlepše o novim prijateljima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.