OVAJ TRENUTAK JE ISTORIJSKI! MAKRON JE PORUČIO SVIMA JEDNU STVAR: Moramo da se borimo za ovu zajednicu!
Makron ima važnu poruku za čitavu EU, Foto: Youtube printscreen

makron je oštar

OVAJ TRENUTAK JE ISTORIJSKI! MAKRON JE PORUČIO SVIMA JEDNU STVAR: Moramo da se borimo za ovu zajednicu!

Ne možemo napustiti ovu bitku- kaže Makron

Objavljeno:

Predsednik Francuske Emanuel Makron u intervjuu za vodeće italijanske medije govorio je o trenutnoj pandemiji. Naglasio je da EU u ovim trenucima ne sme biti sebična te da je Francuska uz Italiju.

Korijere Dela Sera je objavio ceo intervju u kojem je Makron naglasio kako se sa premijerom Italije Đuzepeom Konteom, kao i premijerom Španije Pedrom Sančezom i sa još šest šefova država i vlada obratio predsedniku Evropskog saveta rekavši kako se ova kriza neće prevladati bez snažne evropske solidarnosti.

  • Ne možemo napustiti ovu bitku. Više volim Evropu koja prihvata različitosti i rasprave, a ne jedinstvo kao masku koje ne vodi nikakvom aktivizmu. Ovaj trenutak je istorijski i Francuska će se boriti za solidarnu i suverenu Evropu koja razmišlja o budućnosti- rekao je Makron.

Francuski predsednik pitao je li Evropska unija unija predstavlja mesto gde svaka država samostalno deluje ili je potrebno zajedništvo u kojem je neophodna finansijska pomoć kako bi se navedena kriza prevazišla.

  • Francuska je tu kako bi pomogla Italiji. Ono što me brine je bolest svakog čoveka, a ako ne pokažemo solidarnost, Italija, Španija ili neko drugi bi mogao svojim evropskim partnerima reći ‘gdje ste bili kad smo bili na frontu?’ Ne želim sebičnu i podeljenu Evropu- naveo je Makron.

Italija, jedna od zemalja koja je virusom najteže pogođena, bila je kritična prema Francuskoj i Nemačkoj, nakon što su u početku odbijale dostaviti maske za lice i drugu opremu kao pomoć u rešavanju epidemije korona virusa.

  • Mnogo se govori o kineskoj ili ruskoj pomoći, ali zašto se ne spominje da su Francuska i Nemačka poslale dva miliona maski i desetine hiljada zaštitne opreme u Italiju. Evo sada obavljamo i ostale evropske dogovore za zajedničku kupovinu maski i respiratora, možda je nedovoljno, ali to je početak i ne smemo dopustiti da se zavadimo zbog onoga što govore naši međunarodni partneri i konkurenti- zaključio je Macron.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Hayat)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.