UŽAS U NJUJORKU, MEDICINSKI TEHNIČAR UMRO OD KORONE, SVI SU BESNI: Koristimo KESE ZA ĐUBRE KAO ZAŠTITU, nema opreme
Ilustracija, Foto: EPA / ABEDIN TAHERKENAREH

OVO JE STRAŠNO

UŽAS U NJUJORKU, MEDICINSKI TEHNIČAR UMRO OD KORONE, SVI SU BESNI: Koristimo KESE ZA ĐUBRE KAO ZAŠTITU, nema opreme

- Veoma smo potreseni zbog smrti omiljenog člana našeg tima - rekao je Renat Brodski, predstavnik bolnice Maunt Sinaj

Objavljeno: 06:11h

Medicinski tehničar u bolnici Maunt Sinaj u Njujorku umro je od koronavirusa, dve nedelje pošto je saznao da je zaražen.

Zaštitna oprema je veoma retka za medicinske radnike u ovoj bolnici, u gradu u kojem je registrovano najviše obolelih od korone u svetu, a neki medicinski tehničari i medicinske sestre su u očaju počeli da koriste i vreće za đubre kao "zaštitu", sudeću prema fotografijama na društvenim mrežama.

Njujork Post je objavio da je ime umrlog medicinskog tehničara Kijus Keli, i da je imao 48 godina. Njegova sestra je ovo potvrdila za Post, rekavši da je on sve vreme bio u jedinici za intenzivnu negu, ali da nije mislio da je bilo šta ozbiljno. Nije poznato kako je tačno zaradio virus.

- Veoma smo potreseni zbog smrti omiljenog člana našeg tima - rekao je Renat Brodski, predstavnik bolnice Maunt Sinaj.

Njujork je postao epicentar korone u svetu, i računa se da je trećina od oko 105.000 potvrđenih slučajeva u SAD upravo u Njujorku. U ovom gradu je u epidemiji dosad umrlo 450 ljudi.

I ovde, kao i u drugim krajevima SAD sa velikim brojem obolelih, zdravstveni radnici se suočavaju sa velikim nedostatkom zaštitne opreme, kao što su rukavice, maske i štitnici za lice.

Fotografija medicinske sestre koja nosi plastičnu kesu za đubre umesto zaštitne opreme nastala je baš u Maunt Sinaju, bolnici u kojoj je radio preminuli Keli.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Business Insider)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.