DA LI SU OVO KONAČNO DOBRE VESTI O KORONI, I TO SA VRHA? Ovaj čovek je rekao nešto što može tako da se protumači!
Kluge je optimista, Foto: Youtube printscreen

ovo budi nadu

DA LI SU OVO KONAČNO DOBRE VESTI O KORONI, I TO SA VRHA? Ovaj čovek je rekao nešto što može tako da se protumači!

U Evropi je prema tvrdnjama Svetske zdravstvene organizacije zabeleženo preko 200 hiljada slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno: 14:21h

Hans Kluge, direktor Svetske zdravstvene organizacije za Evropu, rekao je da vidi ohrabrujuće pomake nakon što je Italija izvestila da beleži manji broj zaraženih koronavirusom, piše engleski Gardijan.

- Italija, koja ima najveći broj slučajeva koronavirusa, beleži nižu stopu zaraženih, iako je još uvek prerano tvrditi da pandemija u toj zemlji dostiže vrhunac - kazao je Kluge na konferenciji za medije pre nego što je iz Španije stigla vest o manjem broju umrlih od koronavirusa.

U Evropi je prema tvrdnjama Svetske zdravstvene organizacije zabeleženo preko 200 hiljada slučajeva zaraze koronavirusom, a od njega je umrlo 11,987 ljudi.

To znači da je globalno otprilike šest od svakih 10 slučajeva i sedam od 10 smrtnih slučajeva prijavljeno u Evropi, a broj potvrđenih osoba koje su zaražene koronavirusom u svetu sada prelazi 400 000.

S obzirom na to da se novi koronavirus proširio evropskim kontinentom, mnoge zemlje su uvele stroge mere za suzbijanje epidemije. Kluge tvrdi da će te zemlje uskoro moći utvrditi efikasnost tih mera.

No, upozorava evropske vlade i građane da budu svesni "nove stvarnosti" koju je stvorila globalna pandemija te da se pripreme na dugoročne posledice.

"Ovo neće biti sprint, ovo će biti maraton", kazao je Kluge.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji List)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.