FBI OTKRIO ZAVERU OKO ŠIRENJA KORONE: Isplivala poverljiva dokumenta, SAZNALA SE ŠOKANTNA ISTINA
ilustracija, Foto: Profimedia

jevreji krivi?

FBI OTKRIO ZAVERU OKO ŠIRENJA KORONE: Isplivala poverljiva dokumenta, SAZNALA SE ŠOKANTNA ISTINA

Oni šire ideju da su Jevreji stvorili korona virus kako bi mogli prodavati vakcine te pozivaju sledbenike da šire zarazu unutar jevrejskih zajednica i među snagama bezbednosti

Objavljeno:

Ekstremne rasističke grupe, uključujući neonaciste i druge bele supremaciste, ohrabruju svoje članove i simpatizere, koji su zaraženi korona virusom, da rašire zarazu na policajce i Jevreje, navodi se u poverljivim dokumentima FBI.

- Članovi ektremnih grupa ohrabruju jedni druge da prošire virus, ako budu zaraženi, preko telesnih tečnosti i ličnih interakcija - stoji u tom dokumentu.

FBI je, nakon što je saznao za ove namere ekstremista, odmah preduzeo akciju i podigao uzbunu. Obaveštene su lokalne policijske snage da postoji opasnost da policajci budu poprskani telesnim tečnostima iz sprejeva kada budu u uličnim patrolama.

Esktremisti, takođe, daju direktivu sledbenicima da prošire zarazu na Jevreje tako da "odlaze na mesta okupljanja, uključujući markete, policijske urede, poslovne objekte i bogomolje".

FBI ne želi mnogo razgovarati o uzbuni koju su podigli, a u posebnom saopštenju se kaže:

- Uredi FBI na terenu rutinski dele informacije s lokalnim snagama bezbednosti čime se pomaže u zaštiti zajednica kojima služe kao i u prikupljanju informacija u odredjenim sredinama.

- Antivladine grupacije u Americi vole imati za cilj snage bezbednosti što je za njih simbol autoriteta. Žalosno je da u vreme državne krize pokušavaju ostvariti te ciljeve - kažu u Udruženju saveznih snaga bezbednosti.

U istrazi o ponašanju ektremista preko interneta ustanovljeno je da beli supremacisti sedmicama šalju jedni drugima poruke u kojima okrivljuju Jevreje i jevrejske lidere za korona virus, ali i za uvođenje mera opreza kako bi se zaustavilo širenje zaraze koje ne obuhvataju vladine aktivnosti.

Oni šire ideju da su Jevreji stvorili korona virus kako bi mogli prodavati vakcine te pozivaju sledbenike da šire zarazu unutar jevrejskih zajednica i među snagama bezbednosti.

- Tako beli supremacisti, neonacisti i druge slične organizacije šire dezinformacije i iniciraju nasilje preko društvenih mreža - kaže Majkl Masters, koji je na čelu tela koje koordinira bezbednost jevrejskih organizacija i sinagoga širom SAD.

Tako u vreme krhke ekonomije i poremećenog društvenog života ekstremisti šire mržnju, laži, ali i monstruozne pozive za širenjem smrtonosne zaraze na određene delove američkog društva.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/AlDžazira)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.