PENTAGON IZNEO SVOJE PROGNOZE: Zbog korone svet će stati na TAČNO OVOLIKO DANA!
Američko ministarstvo odbrane se priprema za krizu, Foto: Youtube printscreen/euronews in english

oglasili su se

PENTAGON IZNEO SVOJE PROGNOZE: Zbog korone svet će stati na TAČNO OVOLIKO DANA!

Oni su, međutim, upozorili da bi pandemija mogla da destabilizuje neke zemlje.

Objavljeno:

Pentagon računa na višemesečnu krizu zbog korona virusa u SAD, sa povratkom u normalu oko juna-jula, kao i da postoji opasnost od političkog haosa u nekim zemljama, rekli su danas zvaničnici.

Na osnovu iskustva zemalja poput Kine, Južne Koreje ili Hongkonga, "mislim da moramo da se pripremimo na period od najmanje par meseci", rekao je u virtuelnoj debati američki sekretar za odbranu Mark Esper.

"Treba računati na 10, možda 12 sedmica", dodao je načelnik Generalštaba Mark Mili i dodao da se računa na 90 dana na osnovu iskustva drugih zemalja što bi moglo da važi i za SAD. "Onda bi to verovatno bio kraj maja, jun, nešto tako... Možda čak i juli, ali izvući ćemo se", rekao je on.

Oni su, medjutim, upozorili da bi pandemija mogla da destabilizuje neke zemlje. "Sve ovo bi moglo da dovede do političkog haosa u nekim zemljama. Moramo biti oprezni", istakao je general Mili, dodajući da bi nedostatak maski, rukavica ili respiratora mogao da ima "teške posledice u nekim zemljama, ne samo po pitanju zdravstva".

Esper je obećao američku pomoć saveznicima, ali i upozorio da bi "odredjeni neprijatelji mogli da deluju na način koji bi mogao da utiče i na bezbednost" SAD. "Moramo biti toga svesni i pripremiti se na to", dodao je on.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Beta-AFP)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.