NAKON KINE, JOŠ JEDNA ZEMLJA OBJAVILA SJAJNE VESTI: Najmanji broj zaraženih u poslednjih mesec dana!
Južna Koreja je najveće žarište u Aziji posle Kine, Foto: Youtube printscreen, Ilustracija

Korona u aziji

NAKON KINE, JOŠ JEDNA ZEMLJA OBJAVILA SJAJNE VESTI: Najmanji broj zaraženih u poslednjih mesec dana!

Južna Koreja inače dnevno testira oko 20,000 ljudi, što je više po glavi stanovnika nego bilo gde drudge

Objavljeno:

Južnokorejske vlasti prijavile su najmanji broj novih slučajeva korona virusa u poslednje četiri nedelje, kada je širenje bilo na vrhuncu, što podstiče nadu da se smanjuje najgore žarište u Aziji posle Kine.

U toj zemlji zabeležena su 64 nova slučaja Kovid-19 u poslednja 24 sata, dovodeći ukupan broj žaraženih na 8,961 sa 111 smrtnih ishoda, javlja BBC.

Ali zdravstveni zvaničnici upozoravaju da se Južna Koreja još suočava sa dugim ratom protiv virusa. Do sada su u toj zemlji bila dva talasa zaraze, prvi 20. januara kada je potvrđen prvi slučaj, a zatim kada se bolest masovno proširila unutar jedne religijske zajednice. Sada postoji bojazan da bi ljudi koji ulaze u Južnu Koreju mogli pokrenuti treći talas, budući da njih 152 pokazuje simptome i čeka na testiranje.

Južna Koreja inače dnevno testira oko 20,000 ljudi, što je više po glavi stanovnika nego bilo gde drudge.

U središtu pandemije trenutno se nalazi Evropa. Italija je u nedelju prijavila 651 novi smrtni ishod, čime je ukupan broj umrlih porastao na 5,476, dok je u Španiji u protekla 24 časa umrlo 462 ljudi, ukupno 2.182.

Gradonačelnik Njujorka upozorio je na pogoršanje stanja, a japanski premijer je izjavio da bi Olimpijske igre mogle biti odložene.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.