IZ RUSIJE SA LJUBAVLJU: Ovaj gest VLADIMIRA PUTINA Italijani će večno pamtiti! (VIDEO)
Pomoć stigla u Italiju, Foto: Youtube printscreen

STIGLA POMOĆ

IZ RUSIJE SA LJUBAVLJU: Ovaj gest VLADIMIRA PUTINA Italijani će večno pamtiti! (VIDEO)

Avioni su sleteli u bazu koja se nalazi na 30 kilometara od Rima, javio je TASS

Objavljeno:

Rusija je u Italiju poslala devet aviona sa ekspertima i medicinskim sredstvima, kao pomoć u borbi protiv korona virusa.

Avioni su sleteli u bazu koja se nalazi na 30 kilometara od Rima, javio je TAS S.

Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je u subotu tokom telefonskog razgovora sa italijanskim premijerom Konteom, da je Moksva spremna da pruži brzu pomoć Italiji kako bi se ta zemlja izborila sa korona virusom.

Po naređenju predsednika Putina, rusko Ministarstvo odbrane je u devet aviona Iljušin 76 dopremilo medicinsku pomoć u Italiju, ali i eksperte.

Ministarstvo odbrane navodi da se misija sastoji od osam mobilnih timova sa oko 100 virusologa i infektologa koji su i ranije učestvovali u borbi protiv epidemije svinjskog gripa i antraksa, kao i u razvoju vakcine sa ebolu i kugu.

Rusija u Italiju šalje i opremu koja može pomoći u dezinfekciji vozila i javnih mesta, kao i medicinsku pomoć.

Kremlj je danas saopštio da Rusija ne pružža medicinsku pomoć Italiji u borbi protiv korona virusa kako bi time uticala na Rim da u ukine sankcije Moskvi.

Ruska vojska, naime, u nedelju je počela da šalje medicinsku pomoć Italiji, po naredbi predsednika Vladimira Putina, kao znak dobre volje, koji je u Moskvi označen kao "Iz Rusije s ljubavlju", podseća Rojters.

Upitan da li Rusija očekuje da Italija uzvrati uslugu time što će pokušati da izdejstvuje ukisanje sankcija koje je Evropska unija uvela Rusiji zbog krize u Ukrajini, potrparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da bi takav predlog bio apsurdan.

- Ne pričamo ovde ni o kakvim uslovima ili proračunima ili nadama - rekao je Peskov.

Upitan da li se Pariz obratio za pomoć sličnu onoj koju je Rusija obezbedila Italiji, Peskov je rekao da Kremlj do sada nije dobio zahtev za pomoć od Francuske, navodi TAS S.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.