NAJBOLJE MOGUĆE VESTI STIŽU IZ NEMAČKE! Samo da se ovako nastavi!
Lotar Viler, Foto: Youtube printscreen

ovo čekamo

NAJBOLJE MOGUĆE VESTI STIŽU IZ NEMAČKE! Samo da se ovako nastavi!

Nemačka je bila među prvim evropskim državama koje su uvele niz hitnih mera

Objavljeno:

Šef nemačkog instituta za javno zdravstvo tvrdi da stopa obolevanja od koronavirusa u zemlji pokazuje znake slabljenja, ističući uspeh mera socijalnog distanciranja usvojenih u celoj zemlji.

- Primećujemo znake da se eksponencijalna krivulja rasta blago ispravila- rekao je Lotar Viler, šef Instituta Robert Koh.

- Ali ovaj trend ću moći da konačno potvrdim tek u sredu.

Nemačka je bila među prvim evropskim državama koje su uvele niz hitnih mera, uključujući zatvaranje škola i ozbiljnu redukciju javnih okupljanja. Viler je ranije rekao da očekuje da će se između 60 i 70 odsto svetske populacije verovatno zaraziti pre oporavka i razvoja imuniteta, u trajanju od otprilike dve godine.

Viler je dodao da konačna stopa smrti još uvek nije jasna i da će zavisiti od brzine kojom se vakcina može masovno proizvesti kad se jednom razvije. Trenutno u Nemačkoj ima ukupno 24.904 slučaja infekcije koronavirusom sa 94 smrtna slučaja. Oko 266 ljudi se oporavilo od virusa.

U međuvremenu, nemačka kancelarka Angela Merkel smeštena je u karantin nakon kontakta sa lekarom koji je nakon toga pozitivno testiran na koronavirus.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/RT)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.