PANDEMIJA BI MOGLA DA TRAJE I 18 MESECI! Procureo tajni dokument vlade SAD
Ilustracija, Foto: EPA/SAN RAFFAELE HOSPITAL

HOROR

PANDEMIJA BI MOGLA DA TRAJE I 18 MESECI! Procureo tajni dokument vlade SAD

Dokument, na kojem stoji datum 13. mart, zaveden je kao "neklasifikovan", ali je isključivo za službenu upotrebu, a ne za objavljivanje

Objavljeno: 06:53h

Pandemija koronavirusa mogla bi da traje i 18 meseci, ak oje sudeći prema planu odgovora federalne vlade SAD do kojeg je nedavno došao Njujork tajms.

U dokumentu od 100 strana piše da je predviđeno "nekoliko talasa bolesti", a da će "širenje i ozbiljnost COVID-19 biti teško predvideti".

U dokumentu piše i da će povećan broj slučajeva zaraze koronavirusom značiti i više hospitalizacija ljudi iz rizičnih grupa u SAD, što bi moglo ceo zdravstveni sistem da stavi pod veliki pritisak.

Dokument, na kojem stoji datum 13. mart, zaveden je kao "neklasifikovan", ali je isključivo za službenu upotrebu, a ne za objavljivanje.

U dokumentu zvaničnici razmatraju korake koje bi vlada mogla da preduzme kao odgovor na pandemiju, kao što su zatvaranje škola (već učinjeno) i ponovno uvođenje Akta o proizvodnji za odbranu (iz 1950. godine), koji daje pravo da se industriji naloži proizvodnja ključne opreme i namirnica.

Ovaj akt je Donald Tramp i uveo u sredu 18. marta.

U planu je predviđeno i da će se javiti nestašice proizvoda, koje će uticati na zdravsteni sistem, hitne službe i druge ključne elemente infrastrukture države.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Livescience)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.