IZ JEDNE OD NAJUGROŽENIJIH ZEMALJA STIŽU DOBRE VESTI: Imaju samo jedan PROBLEM!
Koronavirus/ilustracija, Foto: EPA/ABEDIN TAHERKENAREH

STANJE SE POBOLJŠAVA

IZ JEDNE OD NAJUGROŽENIJIH ZEMALJA STIŽU DOBRE VESTI: Imaju samo jedan PROBLEM!

Predsednik južnokorejske vlade Čung Si-kjun danas je saopštio da je vlada namenila više od tri milijarde dolara malim preduzećima i marginalnim grupama pogođenim epidemijom korona virusa

Objavljeno: 12:41h

Trend pada broja novoobolelih u Južoj Koreji nastavljenje i danas - evidentirano je 147 novih slučajeva, ali zvaničnici su i dalje zabrinuti zbog širenja zaraze u manjim zajednicama i posredstvom povratnika iz inostranstva.

Do danas je zaraženo ukupno 8.799 ljudi, a broj smrtnih slučajeva porastao je na 102.

Od kulminacije epidemije 29. februara, kada je u jednom danu registrovano 909 slučajeva, broj novozaraženih opada iz dana u dan, prenosi Rojters.

"Mogli bismo da zaključimo da se situacija značajno poboljšala u poređenju sa prethodnim nedeljama. Međutim i dalje su prisutne grupne i uvezene infekcije, kao i masovna oboljevanja u nekim radnim sredinama", izjavio je Jun Tai-ho zadužen za politiku javnog zdravlja.

Jun je potvrdio da Južna Koreja ne namerava da uvodi ekstremne mere zabrane putovanja kao mnoge druge zemlje, ali apeluje na javnost da nastavi sa socijalnim distanciranjem i svede na minimum interpersonalne kontakte.

Predsednik južnokorejske vlade Čung Si-kjun danas je saopštio da je vlada namenila više od tri milijarde dolara malim preduzećima i marginalnim grupama pogođenim epidemijom korona virusa.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.