PROCUREO SNIMAK KOJI JE ŠOKIRAO AMERIKU: Ovaj MOĆAN ČOVEK je znao za koronu PRE SVIH, odao ga jedan postupak!
Znao je nešto što Tramp nije, Foto: Youtube printscreen

gledao svoje interese

PROCUREO SNIMAK KOJI JE ŠOKIRAO AMERIKU: Ovaj MOĆAN ČOVEK je znao za koronu PRE SVIH, odao ga jedan postupak!

"Verovatno liči na pandemiju iz 1918.", upozorio je

Objavljeno:

Predsednik Obaveštajnog odbora američkog Senata, republikanac Ričard Bar, još u februaru je prodao deonice i upozorio na neposrednu katastrofu manji krug ljudi dok je Bela kuća umanjivala pretnju koronavirusom, objavili su u četvrtak američki mediji.

Senator Bar gotovo svakodnevno prima informacije obaveštajne zajednice o opasnostima koje prete zemlji.

Nedeljama pre nego što je američki predsednik Donald Tramp proglasio vanredno stanje, Bar je upozoravao na strašne ekonomske i društve efekte koronavirusa.

Na internet stranici Foks Njuza sam je 17. februara napisao da je američka vlada "bolje nego ikad" pripremljena na suzbijanje Covida-19, umirivši Amerikance da su dobro zaštićeni.

I dok je predsednik Donald Tramp neumorno ponavljao da virus neće teško pogoditi Sjedinjene Države, senator Bar i njegova supruga su 13. februara iznenada prodali deonice na berzi čija je vrednost bila najmanje 582.000 do 1,6 miliona dolara, navodi medijska kuća ProPublica koja se poziva na finansijske izvore.

Donald Tramp je nakon dve nedelje umirivao naciju tvrdivši da u zemlji neće biti više od 15 slučajeva koronavirusa koliko ih je tada bilo potvrđeno. No kako navodi National Public Radio (NPR), senator Severne Karoline priznao je istog dana na neslužbenom sastanku sa bogatim magnatima, donatorima, da je koronavirus opasan kao što je to bio i španski grip 1918. godine koji je odneo desetine miliona života.

NPR je dobio snimak na kojoj senator Bar kaže donatorima petnaest dana pre nego je Tramp zapanjio sunarodnjake zabranivši ulazak putnicima iz Evrope:

"Mogu vam reći jedno. Mnogo se brže prenosi od bilo čega što smo videli u novijoj istoriji".

"Verovatno liči na pandemiju iz 1918.", upozorio je.

Kao predsednik Obaveštajnog odbora Senata Ričard Bar svakodnevno prima gotovo iste informacije kao i Bela kuća, što se tiče pretnji zemlji.

Dan nakon Barovog sastanka sa donatorima, Tramp je izjavio:

"Nestaće. Jednog dana kao čudom, samo će nestati", govoreći o zarazi koronavirusom.

Informacije o senatoru Baru navode na sumnju da je predsednik Tramp, koji je bio upoznat sa ozbiljnošću zdravstvene krize, odložio uvođenje odluka koje su mogle smanjiti broj zaraženih.

Sjedinjene Države do danas imaju 14.000 zaraženih i 205 umrlih, pokazuju podaci Univerziteta Džon Hopkins.

Senator Bar je pak optužio NPR da je "neodgovorno protumačio" njegov govor pred donatorima.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/HINA)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.