PAPA ZAMOLIO BOGA LIČNO DA ZAUSTAVI PANDEMIJU: Hoće li ovo da nam pomogne?
Papa Franja, Foto: EPA/VATICAN MEDIA / HANDOUT

prekršio karantin

PAPA ZAMOLIO BOGA LIČNO DA ZAUSTAVI PANDEMIJU: Hoće li ovo da nam pomogne?

Papa je proveo poslednjih nekoliko dana u Vatikanu, iako je u nedelju popodne prkosio državnom karantinu zemlje da se moli za žrtve bolesti u dve crkve u glavnom gradu Italije

Objavljeno:

Papa Franja zatražio je od Boga da zaustavi epidemiju koronavirusa i rekao je da ljudi treba da iskoriste svoje vreme u karantinu da se ponovo povežu sa porodicama.

Italija se bori sa najopasnijim izbijanjem COVID-19 izvan Kine, sa preko 3000 smrtnih slučajeva.

Papa je proveo poslednjih nekoliko dana u Vatikanu, iako je u nedelju popodne prkosio državnom karantinu zemlje da se moli za žrtve bolesti u dve crkve u glavnom gradu Italije.

Govoreći u intevjuu u dnevnoj italijanskoj publikaciji La Repubblica, rekao je da je tražio od Boga da zaustavi epidemiju u Italiji svojom "rukom". 83-godišnji pontif nastavio je:

- Moramo ponovo otkriti konkretnu prirodu sitnica, napraviti male gestove prema onima oko nas - porodici, prijateljima. To su gestovi nežnosti, naklonosti, saosećanja, koji su ipak odlučujući i važni - na primer, toplo jelo, milovanje, zagrljaj, telefonski poziv.

Obraćajući se onima koji su izgubili voljene u krizi, Papa je rekao:

- Molim sve da ostanu u blizini onih koji su izgubili voljene, da im budu bliski na svaki mogući način.

Sam papa je bolovao od prehlade od prošlog meseca.

Napustio je Vatikan da poseti dve crkve u glavnom gradu Italije, prvo se moleći u bazilici Santa Marija Mađiore pre nego što su se prošetali obično užurbanom Via del Corso. Krenuo je do crkve Svetog Marčela al Korza, u kojoj se čuva raspeće, nošeno u povorci 1522. godine u Rimu, kada je grad pogodila kuga. Praćen svojim obezbeđenjem, 83-godišnji papa, koji se bori sa prehladom, odlučio je da hoda ulicama "kao na hodočašću", rekao je portparol Vatikana Mateo Bruni.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Daily mail)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.